spostrzeżenia

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
Mirabella
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 25 lut 2012 20:55
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 10

Re: spostrzeżenia

Post autor: Mirabella »

Samael spostrzeżenia masz cząstkowe......a gdzie jest KRUS i NFZ .
forumowicz

Post autor: forumowicz »

A kogo to powinno obchodzić kto i po co jedzie do sanatorium? :( :oops:
Awatar użytkownika
Mirabella
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 25 lut 2012 20:55
Oddział NFZ: Mazowiecki

Post autor: Mirabella »

kruszynka1958 pisze:A kogo to powinno obchodzić kto i po co jedzie do sanatorium? :( :oops:
:shock:Mnie obchodzi bo czekam dwa lata na sanatorium.....jadę w celach leczniczych.
Po co blokować miejsca chorym,nie lepiej jechać na wczasy.
Gosia43
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 lut 2012 11:15

Post autor: Gosia43 »

Mirabella ;) Nic na to nie poradzimy na to że tak długo się czeka.Miej pretensje do swojego NFZ.Widoczne oni maja za mało podpisanych umów z uzdrowiskami.Nieraz i tak bywa ;) Jedni jadą prywatnie bo mają kase inni czekają na NFZ bo ich nie stać. ;) Takie życie :) pozdrawiam
mg11
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 30 mar 2012 16:55
Oddział NFZ: Lubelski

Post autor: mg11 »

W październiku byłem w sanatorium z ZUS. Było tam takie towarzystwo, że szok. Dzień w dzień napici, nieraz nawet nie pojawiali się na kolacji, zabiegi albo olewali, albo odbębniali byle szybciej i po południu już na piwko do knajpy. Próbowali zaczepiać kuracjuszki, ale raczej nie były chętne do amorów z żadnym z nich.
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 sty 2011 16:52
Oddział NFZ: Łódzki
Podziękowano: 5 razy

Post autor: andrzej1955 »

Mg11,trafiłeś na jakieś dziwaczne towarzystwo,ja też byłem na pobycie z ZUS i tam gdzie byłem takie zachowanie skończyło by się wyjazdem tych delikwentów ,widocznie personel nie dorósł do swoich obowiązków,a panowie potraktowali pobyt jako urlop darmowy z dala od ich opiekunów.Powinni wylecieć natychmiast z sanatorium,zapłacić koszty pobytu i już nigdy nie otrzymać żadnego wyjazdu na leczenie ,chyba że na odwyk.Niestety takie przykłady dają nieciekawy obraz pobytów sanatoryjnych-smutne ale prawdziwe ,oby się zdarzało coraz mniej takich delikwentów którzy zabierają miejsca ludziom którzy chcą się leczyć
Gosia43
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 lut 2012 11:15

Post autor: Gosia43 »

Mg11 ;) I tak bywa ;) Ja też już raz spotkałam się z takim przypatkiem z ZUS że przewagą turnusu byli panowie i nadużywali przyjemności,ale co dla niektórych skończyło się upomnieniem a i dwóch wyleciało i pokrywali koszty pobytu.Szkoda mi tylko było ich rodziny , bo ona przez takich nieudaczników musiał cierpieć finansowo. I dlatego się zawsze zastanawiam po co tacy wogule jadą jak brak im kultury :?: Choć nie chce nikogo urazić ;) Do sanatorium wysyłąją poto by porawić zdrowie ;) niektórzy tego poprostu nie rozumią ;) pozdrawiam
forumowicz

Mirabella pisze:
kruszynka1958 pisze:A kogo to powinno obchodzić kto i po co jedzie do sanatorium? :( :oops:
:shock:Mnie obchodzi bo czekam dwa lata na sanatorium.....jadę w celach leczniczych.
Po co blokować miejsca chorym,nie lepiej jechać na wczasy.
A to juzż trzeba byś te spostrzeżenia napisała do Ministerstwa zdrowia ,nie pochwalam zachowań jakie są tutaj opisane ,ale nie pochwalam też zadawania takich pytań :oops: :)
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 sty 2011 16:52
Oddział NFZ: Łódzki
Podziękowano: 5 razy

Post autor: andrzej1955 »

Witam ,Kruszynko zadawanie pytań na Forum to norma,nawet niezbyt fortunnych ,najważniejsze byśmy wszyscy nie zbzikowali i umieli ze sobą wymieniać różne opinie na różne tematy,choć zdarzały się jak wiecie osoby z którymi nie warto było rozmawiać-tak więc luzik i jeszcze raz luzik,pozdrawiam ;) ;) ;)
forumowicz

no to jak luzik :) to luzik ;) :lol: pozdro
ODPOWIEDZ