Duszniki Zdrój - Moniuszko.

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Kris1234
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 31 mar 2012 10:22

Duszniki Zdrój - Moniuszko.

Post autor: Kris1234 »

Witam !!I WSZYSTKICH !!!
Po raz pierwszy wyjeżdżam do sanatorium. W dniach 19/04/2012 do 10/05/2012 do Duszniki Zdrój ,,Moniuszko". Żeby było ciekawiej wybieram się tam motocyklem, -chyba że będą prognozy wyjątkowo deszczowe, to będę się musiał przesiąść na auto. Zrobię to niestety nie chętnie, ponieważ znam cała Kotlinę Kłodzką . Byłem autem nawet w zeszłym roku a motocyklem jakoś się nie składało.
Jestem z pod Wa -wy i jak będę zmuszony jechać autem to mogę kogoś zabrać. Pozdrawiam i czekam na wszelkie kontakty w temacie i nie tylko. :D
forumowicz

Re: Duszniki Zdrój - Moniuszko.

Post autor: forumowicz »

Swietna sprawa ,wyjazd motocyklem :) zabierz jakąś pięknośc na ten motocykl :) nie przesiadaj się do auta .
To by były dla kogoś i dla Ciebie cudowne wspomnienia.
Pozdrawiam :)
andzelika
Kris1234
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

W kwietniu, motocyklem, 450 kilometrów, to nawet szalona brzydula ze mną nie pojedzie. :)
Małgorzata 44
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 06 mar 2012 18:25

Post autor: Małgorzata 44 »

Pewność siebie niejednego zgubiła . :)
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 sty 2011 16:52
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 5 razy

Post autor: andrzej1955 »

Kris-wspaniała sprawa ten motocykl i oryginalna, ale co z bagażem- DHL :lol: :lol: :lol:
Kris1234
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Co roku przez dwa tygodnie włóczę się po Polsce motocyklem. Gdzie zabieram z sobą : namiot,materac,śpiwór i więcej ciepłej odzieży na wypadek chłodnych nocy. Na wyjazd do sanatorium te rzeczy już mi odpadają, wiec zostaje ,,problem" co wrzucić w kufry by nie wozić powietrza. Nie wybieram się do sanatorium dla lansu bo to nie mój styl więc i stroić się nie zamierzam. Jadę bo liczę na zabiegi, typu - borowinki, basen, sauna itp. Liczę że zdobędę również wiedzę, jakie zabiegi mi pomagają, bym mógł je ew.kontynuować po powrocie. Duszniki Zdrój znam jak własną kieszeń, lecz przeważnie zimą. Wymyśliłem więc że sanatorium i motocykl to w moim przypadku połączenie przyjemnego z pożytecznym. Problem tylko by pogoda dopisała, ale stare angielskie przysłowie mówi że - " nie ma złej pogody, lecz tylko złe ubranie".
Motocykl to od wielu lat dla mnie ucieczka przed starością ;) Pomimo że trochę ze mnie "Easy Rider " to nie stronie od ludzi i mam nadzieję nawiązać nowe znajomości. Może uda mi się poznać kogoś z forum, lub namówić do korzystania.
Pozdrawiam - Wszystkich Forumowiczów :!: :)
Kris1234
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Małgorzata 44 pisze:Pewność siebie niejednego zgubiła . :)
Nigdy niczego nie jestem pewien. Moje życie to jedna wielka improwizacja. Jadę tym tramwajem życia, starając się patrzeć w okna i dokoła, zanim motorniczy ogłosi - koniec trasy :!: Pozdrawiam :)
Kris1234
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Sorry! że post pod post. Ale jestem tu tak jak zaplanowałem. Pogoda dopisała bardziej niż się spodziewałem. W sanatorium jest też lepiej niż się spodziewałem. To był bardzo trafiony pomysł by jechać motocyklem a nie autem w garniturze ;)
Zbyszek z Cieplic
Na forum od: 15 lut 2013 18:31

Post autor: Zbyszek z Cieplic »

Witam!Właśnie skończyłem kuracje w tym sanatorium.Jestem zachwycony pobytem.Standard europejski.Zakwaterowanie w " Moniuszce" super.Wyżywienie,opieka lekarska,zabiegi na naprawdę wysokim poziomie.Jedyny mankament to brak KO-wca (nudy) i nie ma dostępu do internetu.Kto otrzyma skierowanie do tego sanatorium powinien być zadowolony.
ODPOWIEDZ