Wieniec Zdrój - Hutnik Tęcza

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
yona
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 08 maja 2011 19:53
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 3

Wieniec Zdrój - Hutnik Tęcza

Post autor: yona »

Szukam dla osoby starszej informacji na temat uzdrowiska i obiektu Hutnik -Tęcza. Czego się ma spodziewać, na co być przygotowanym? Jak z basenem , zabiegami ,czy jest biblioteka? Dzięki za pomoc!
haber
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 04 lut 2014 19:45

Re: Wieniec Zdrój - Hutnik Tęcza

Post autor: haber »

Witaj
Co prawda informacje mam z pobytu osobistego, lecz nie wiem czy się coś nie zmieniło. Hutnik to osobny kilku piętrowy budynek gdzie jest jedynie stołówka i biblioteka. Wszystkie zabiegi są w budynku oddalonym około 500 metrów i na nie trzeba dochodzić. Zabiegi są dobre, a najlepsze to okłady z gorącej borowiny.
yona
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Proszę o więcej informacji - czy w budynkach jest winda, balkony, basen?, Jakie są warunki, jedzenie?. Cokolwiek napiszecie o miejscowości i samym sanatorium może się przydać ;) . Z góry dziękuję
hanelore
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 22 mar 2014 18:55
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 0

Wieniec Zdroj--czerwiec--o jakies opinie prosze

Post autor: hanelore »

witam...od 4 czerwca jade po raz pierwszy do sanatorium Hutnik Wieniec Zdroj...moze Ktos podpowiedzialby mi czego moge oczekiwac?plusy,minusy pobytu....co mozna,czego lepiej nie...rehabilitacja-wiadomo,a co oprocz niej oferuje sanatorium?pozdrawiam:)
Awatar użytkownika
violet58
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 14 sty 2012 20:26
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 15
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 12 razy

Re: Wieniec Zdroj--czerwiec--o jakies opinie prosze

Post autor: violet58 »

Spytaj może na PW izabela322 >>>> http://forum.nasze-sanatorium.pl/viewto ... 38#p128624
Mimo zachęty z mojej strony nie raczyła się odezwać :(
hanelore
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 22 mar 2014 18:55
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 0

Post autor: hanelore »

z tego co widze to ten Wieniec Zdroj jest jakims ciezkim tematem tabu....:-)...wiadomo,ze bywa roznie,ale na pewno kuracjusze tam byli,sa i beda,wiec myslalam,ze moze Ktos---cos napisze:).......dziekuje,ze napisalas :-)
wujo
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 20 cze 2010 17:19

Post autor: wujo »

Byłem w ubiegłym roku w Hutniku,mieszkalem w pokoju dwuosobowym bez balkonu.W budynku jest winda,stoł ówka.Na zabiegi trzeba chodzić do oddzielnego budynku(ok.0,5 km).Można wymieniać pościel i ręczniki w trakcie turnusu.Zabiegi wykonuje miły i profesjonalny personel.Basen jest po remoncie.Wogóle ,to cały ośrodek jest położony w sosnowym lesie.Miłego pobytu.
yona
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Też mam takie wrażenie, że coś tajemniczo , czyżby jak w powiedzeniu albo dobrze albo wcale :lol: . A przecież pytać rzecz ludzka tym bardziej, że na stronie uzdrowiska mało jest informacji dot. zabiegów i brak zdjęć pokoji itp. :( Forum chyba po to jest aby wymienić się informacjami a nie emocjami...
ODPOWIEDZ