Wojskowy Szpital uzdrowiskowy Lądek Zdr.

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
misio
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 27 lis 2011 16:10

Re: Wojskowy Szpital uzdrowiskowy Lądek Zdr.

Post autor: misio »

doborah, Jeśli chodzi o Martini to zostaw go dla pani doktor na wizycie a będziesz mniej wstrząśnięta(y) nie wspominając o zmieszaniu :)
W Lądku tylko ryby nie biorą, a są stawy dla wędkarzy 8-)
Jak ktoś uwielbia hippikę to i koń się znajdzie dla rajdera 8-)
Na TV sama chała + ojciec dyktator, jak masz laptopa to zabieraj z sobą i mnóstwo filmów, tak ja zrobiłem ;)
emik
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 sty 2012 18:48
Podziękowano: 2 razy

Post autor: emik »

Oddział szpitalny o właśnie chyba pawilon 3. Dużo zabiegów na miejscu. W przypadku innych pawilonów jest jak w ruletce, masz skierowanie do 1, zostajesz w 2 lub na odwrót. W telewizji kanałów kilkanaście , te podstawowe wszystkie, na pewno była TVP1 TVP2, Polsat, TVN, TV4, Polonia (chyba), kilka muzycznych, TVS - więcej nie pamiętam.można jeszcze czajnik mieć za dodatkową opłatą 7 zł. od osoby. :)) Deborah, czy Twoje skierowanie to sanatorium poszpitalne czy tylko oddział szpitalny?
deborah
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 16 mar 2012 19:37
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: deborah »

Mam na skierowaniu szpital uzdrowiskowy-oddział szpitalny.
Aha-Misiu-ja jestem ONA:)
misio
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

deborah pisze: Aha-Misiu-ja jestem ONA:)
No to wracam tam na własny koszt, znowuuuu do Ladkaaaaaa :) :) :)

Ps. jak przyjedziesz to pawilon numer II , zgłoś się do biura obsługi kuracjusza BOK, znajdziesz na http://www.23wszur.pl/zus.htm tam takze telefon i etcetera :)
jak coś to pytaj na priwate, miłego pobytu i nie poddawaj się chorobie :D
deborah
Kuracjusz
Kuracjusz

misio pisze:
deborah pisze: Aha-Misiu-ja jestem ONA:)
No to wracam tam na własny koszt, znowuuuu do Ladkaaaaaa :) :) :)

Ps. jak przyjedziesz to pawilon numer II , zgłoś się do biura obsługi kuracjusza BOK, znajdziesz na http://www.23wszur.pl/zus.htm tam takze telefon i etcetera :)
jak coś to pytaj na priwate, miłego pobytu i nie poddawaj się chorobie :D
ale tam jest dla tych z zusu,a ja z nfztu jade...
emik
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Deborah, tak spytałam o to skierowanie, bo nie wiem, czy oddziały szpitalne nie są zwolnione z opłat ( za pobyt, oczywiście) Bo luksus w postaci TV jest chyba płatny dla każdego :))
emik
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Oddział II nie jest tylko dla osób z ZUS-U, ja byłam z NFZ-u i też byłam w II. A misio kieruje cię do II, bo tylko tam jest Biuro Obsługi Kuracjusza, w skrócie BOK i tam Cię "przypiszą do pokoju, zameldują i takie tam " :)).
deborah
Kuracjusz
Kuracjusz

no są,tak mam napisane,płace za to,zeby dojechac i wróccią,no i tv,czajnik czy cos w tym rodzaju. a jakas oplata klimatyczna jest?
aha:)) ja [pierwszy raz to wiecie-taka jakas zagubiona czy cos...4 tyg. z dala od domu...
misio
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

aha:)) ja [pierwszy raz to wiecie-taka jakas zagubiona czy cos...4 tyg. z dala od domu...[/quote]

Deborah, zsuniemy łóżka to i jeszcze się emik zmieści, robi się ciepło to i na balkonie jakoś przetrwamy w razie draki :o

Żadnego klimatycznego tam nie ma bo obok kotłownia smrodzi ;)

Czajnik, szklanki, sztućce itp. są w pokoju, dają nawet dwa ręczniki i 4 rolki papieru do pupy lub innych celów :shock:
emik
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Opłata klimatyczna jest , za 3 tygodnie zapłaciłam niecałe 60 złotych, ale też nie wiem, czy oddziały szpitalne nie są z niej zwolnione.Musisz dopytać. Turnusy świąteczne da się przeżyć :)). Kościółek tuż obok, jeśli ktoś potrzebuje, oczywiście.
Nie wiem, jak a jest Twoja dolegliwość i wcale nie chcę wiedzieć, ale jeżeli pozwala ona na ćwiczenia w basenie ( tym małym, rehabilitacyjnym) , to naprawdę polecam :)). Masaże podwodne też są tam dwojakie - podwodny i hydromasaż. Podwodny - to cię pani tłucze szlaufem pod ciśnieniem, pod wodą oczywiście, a hydromasaż to był masaż pod wodą, ale automatyczny, trżęsło się całe ciało :)) bez udziału osób trzecich. Niektóre wanny są jeszcze fajniejsze, zaczynają od stóp, na karku kończą. :)) Pozdrawiam.
ODPOWIEDZ