Szpital sanatoryjny Wlk Pieniawa
Re: Szpital sanatoryjny Wlk Pieniawa
byłam w lutym prywatnie w Wielkiej Pieniawie. Napiszę po południu o moich spostrzeżeniach. Właśnie szykuję się do pracy. Obiekt luksusowy to fakt.
-
forumowicz
-
forumowicz
- wszystkie zabiegi na miejscu, 60 rodzajów zabiegów
- gabinety zabiegowe czyściutkie, nie ma kolejek
- dwa baseny z temperaturą 30-32 stopnia
-jacuzzi, trzy typy sauny, słoneczna plaża, zabiegi SPA, fryzjer, kosmetyczka, salonik z prasą, słodyczami, wodą mineralną itp.
- cukiernia z herbaciarnią i kawiarnią
- trzy windy
- dla komercyjnych śniadania i kolacje w postaci stołu szwedzkiego (urozmaicony), a obiady do wyboru dzień wcześniej. NFZ mieli skromniejsze posiłki, ale też smaczne. Mogli dopłacić po 8 zł na dzień, by korzystać z takich samych przywilejów jak komercyjni.
- w pokojach dla komercyjnych można codziennie wymieniać ręczniki, raz na tydzień pościel, codziennie gratis dwie wody mineralne Staropolanka w szklanych butelkach dla jednej osoby. Pokoje ładne, czyste, eleganckie.
Minusy:
brak rozrywek, nie ma nikogo, kto zajmowałby się kulturą.
Sporo tez dowiedzialem sie telefonicznie w BOK w Polanicy.Najwazniejsze,ze nie trzeba bedzie chodzic km na basen,ze posilki sa smaczne(bylem np w Korfantowie-w Opolskim Centrum Rehabilitacji-ubozuchno i glodno...
Niestety w BOK Polanica powiedziano mi,ze dla tych z NFZ z "jedynka" bedzie krucho ..a jesli juz -to doplata 29 PLN dziennie ...
Jadac do Polanicy ,licze na ostateczne zakonczenie mojej powypadkowej rehabilitacji i mozliwosc powrotu do normalnej aktywnosci zwodowej,wiec zalezy mi na jak najwiekszej ilosci zabiegow na najwyzszym poziomie-stad Polanica.
Pol zartem
Ucieszyla mnie natomiast informacja o tym,ze cukiernia (sic!) jest na miejscu
Jak sadze, brak animatora wynika raczej z wieloletniego.... doswiadczenia
Pozdrawiam serdecznie i zycze udanego weekendu.
-
forumowicz