Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Połczyn Zdrój - sanatorium IRENA. Proszę o info na temat "Ireny"... no i samego uzdrowiska Połczyn. Będę wdzięczna za każdą informację. Pozdrawiam wszystkich kuracjuszy.
Witaj:) W Połczynie byłam jakieś 3 lata temu. Byłam w Marcie. Irena obok. W środku nie byłam, na zewnątrz dramat. Wtedy była mowa o remoncie Ireny więc może jakaś zmiana się dokonała.Pozdrawiam:)
Bursztynku, w grudniu byłam w Połczynie w Gryfie. Podczas spacerów podziwiałam jak Irena pięknie zmieniła swe oblicze. To zupełnie nowy budynek z piękną stołówką , na górze pokoje z balkonami. W czasie mojego pobytu jeszcze była zamknięta , trwały ostatnie prace. Chyba dobrze trafiłaś tak z sanatorium jak i terminem wyjazdu. Bo rozumiem że wyjazd niebawem. Pozdrawiam.
Dziękuję za wszystkie informację. Remont "Ireny" zapewne już zafiniszował Wygląda na to, że kuracja będzie udana... oby tylko na zabiegi nie trzeba było "latać do sąsiadów" Kurację rozpoczynam w prima aprilis. Może już będzie wiosennie... tak jak dziś. Pozdrawiam
Bursztynku, rozumiem że pytasz o uroki miasteczka. Ja jestem zauroczona tą okolicą. Co prawda będąc tam kilka lat temu miasteczko było w "rozkwicie" i wyglądało pięknie. Odnowione kamieniczki, tętniące życiem kawiarenki i piękny deptak. Niestety te kilka lat zmieniło urok miasteczka. Wyraźnie widać brak funduszy. A szkoda. Kamieniczki są przepiękne. Niektóre mają grubo ponad 100 lat. Knajpki pozamykane a opustoszałe witryny sklepów starszą. Ale i tak Połczyn jest bliski memu sercu. Spacery po pięknym parku należą do codziennego rytuału. Polecam zabranie kijków. Nowości filmowe w pobliskim "PODHALU".To tyle z mojej strony..... pogoda piękna więc kuracja z pewnością będzie również udana. Pozdrawiam.
bursztynek pisze:Połczyn Zdrój - sanatorium IRENA. Proszę o info na temat "Ireny"... no i samego uzdrowiska Połczyn. Będę wdzięczna za każdą informację. Pozdrawiam wszystkich kuracjuszy.
Byłam w Irenie razem z mężem 3 lata temu, byłam bardzo zadowolona, cała baza zabiegowa na miejscu, przemiła obsługa, małe sanatorium co ja bardzo lubię bo nie lubię gwaru i hałasu. POLECAM byłam w okresie letnim i w weekendy po zabiegach śmigaliśmy nad morze...
Miasteczko bardzo skromne właściwie tylko ładne centrum miasteczka, dalej bardzo skromnie .
Witam, w sanatorium Irena byłam w tym roku w czerwcu i w roku ubiegłym w pażdzierniku. Sanatorium jest faktycznie małe na ok. 80 osób. Irena podzielona jest na dwie części. Jedna stara, której remont sponosorowany był przez Jolantę Kwaśniewską, Było to juz jakis czas temu. Druga częśc oddana w tym roku wiosną. W zasadzie i w nowej i starej części wyposażenie pokoi jest podobnie. Róznia się między sobą meblami ( nowe i te bardziej stare troszkę zniszczone), tv - w starej częsci są mniejsze a w nowej płaskie i wieksze. Nie wiem jak sprawa wygląda z lodówkami. W pokojach w których byłam znajdowała sie także lodówka. W łazience jest kabina prysznicowa i suszarka do włosów. Cały osrodek przystosowany dla osob niepełnosprawnych. Ja byłam na turnusie pełnopłatnym w ramach posiadania orzeczenia o niepełnosprawności. Za uzywanie lodówki, tv, czajnika nie ponosiłam dodatkowych kosztów. Nie wiem jak wyglada to w ramach NFZ. Zabiegi w wiekszości sa na miejscu, chyba ze otrzymasz zawijania borowinowe, powtarzam zawijania nie okłady. Okłady sa na miejscu a zawijania w Podhalu i Gryfie (10 min) przez park zdrojowy pieszo. Pozostałe zabiegi faktycznie na miejscu. Zastanawiam się, gdzie tam jest morze, gdyz do Kołobrzegu mamy ok. 70 km. Połczyn leży przecież na terenach nizinnych, tereny Drawska Pomorskiego. Ja jednak mam ogromny sentyment do Połczyna, byłam tam 3krotnie i zapewne zawitam jeszcze nie jeden raz. Pozdrawiam