Szczawnica-Budowlani 28.03

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Awatar użytkownika
goośka71
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 mar 2012 18:59
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 3

Szczawnica-Budowlani 28.03

Post autor: goośka71 »

Witam,

Czy ktoś wybiera się do Szczawnicy w tym terminie ?
Ewentualnie proszę o opinie i praktyczne rady dotyczące pobytu w sanatorium, np. czy basen jest w tym samym budynku,ponieważ jest to mój pierwszy wyjazd.
Pozdrawiam wszystkich kuracjuszy
roberta3
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 16 wrz 2011 18:39

Re: Szczawnica-Budowlani 28.03

Post autor: roberta3 »

W temacie "Oceń Sanatorium" wpisz Szczawnica Budowlani nst szukaj ...jest dużo opini pozytywnych
kristi
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 03 paź 2011 19:37
Oddział NFZ: Wielkopolski

Post autor: kristi »

Witam cofnij kilka stron do tyłu ,albo wpisz w google Szczawnica Budowlani
_ewa_
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 23 lut 2012 23:42

Post autor: _ewa_ »

Zazdroszczę ci :) Bardzo miło wspominam pobyty w tym ośrodku /ze skierowaniem i prywatne/. Szczawnica jest malownicza. Sanatorium i hotel pięknie położone. Świetna baza wypadowa na wycieczki bliższe i dalsze w góry. Miła obsługa, zabiegi na miejscu, warunki w pokojach w porządku, jedzenie też ok. Na terenie obiektu oprócz dużego basenu jest jeszcze ośrodek SPA z bardzo bogatą ofertą /do poczytania na ich stronie/, salon fryzjerski, kawiarnia, parking /płatny/. Warto wybrać pokój dwuosobowy, bo ze słonecznym balkonem. To bardzo dobry ośrodek!
Awatar użytkownika
goośka71
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Witam,

Dziękuję za podpowiedzi :D
Szczawnicę znam dość dobrze, jednak teraz jadę jako kuracjuszka i właśnie tej bratniej duszy brak do wspomnianych wycieczek :(
Z tego co widzę to Szczawnica nie cieszy się dużym powodzeniem na tym forum.
Już dotarło do mnie, że chyba zrobiłam błąd bo zarezerwowałam jedynkę, która jest bez balonu i na stronę północną czyli szaro i ponuro.
Trudno, następnym razem już będę bardziej "ogarnięta"

Pozdrawiam
_ewa_
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 23 lut 2012 23:42

Post autor: _ewa_ »

Jedynki komercyjne /hotelowe/są ładne i też niektóre z balkonami na południe. Ze skierowania, wiadomo, pokoje skromniejsze. Jak ja tam byłam z funduszu, to ludzie narzekali na jedynki, żałowali i przychodzili do nas na balkon się opalać po obiadku, ale może Twoja będzie ok.Szczawnica jest miejscem wspaniałym dla ludzi, którzy cenią wędrówki piesze, wycieczki w góry i... spokój. Moim zdaniem mało miejsc do tańca / tak jak w innych kurortach/, ale jakieś są i jak się dobrze poszuka, to zabawa zapewniona. Towarzystwo na pewno znajdziesz. Ja Ci wyjazdu do Budowlanych zazdroszczę, bo lubię ośrodki z basenami :) Jeszcze jedno: ja tam zawsze schudłam, bo dużo łaziłam. Będziesz zachwycona, zobaczysz.
Awatar użytkownika
goośka71
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Dzięki _eewa_
Pozdrawiam Cię serdecznie
ODPOWIEDZ