Szpital sanatoryjny Wlk Pieniawa

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
malcolm
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 05 mar 2012 16:46

Szpital sanatoryjny Wlk Pieniawa

Post autor: malcolm »

Moze ktos ostatnio byl i podzieli sie wrazeniami?
jest jak wszpitalu?? Nie mozna wychodzic do miasta itp ???
Awatar użytkownika
Selene
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 16 maja 2010 11:51
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 12

Re: Szpital sanatoryjny Wlk Pieniawa

Post autor: Selene »

Witaj malcolm :)

Ależ trafiłeś na największe i najpiękniejsze sanatorium w Polanicy i wierz mi, że szpitalem nie ma nic wspólnego.
No może jednak coś - obchód pielęgniarski.
A najlepsza opinię sądzę, że wyda Rychu. On jest specjalistą jeżeli chodzi o Polanicę.

Pozdrawiam
Selene :)
malcolm
Kuracjusz
Kuracjusz

Dzieki Seleno :D tzn,ze mimo iz mam skierowanie do szpitala nie bede sie czul jak w szpitalu ? :!: :) Co do Rycha ,to mam nadziejue, ze to nie ten ..od Zbycha i MIrka :lol: Jakos go namierze ,mam nadzieje,bo to moje pierwsze w zyciu sanatorium.
Awatar użytkownika
Selene
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 16 maja 2010 11:51
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 12

Post autor: Selene »

Witaj malcolm :)

Sądzę, że będziesz się czuł prawie jak na wczasach. Prawie, bo jedziesz po zdrowie a od tego są zabiegi.
Zatem przykładaj się do nich solidnie ;) Ja osobiście polecam przedostatni zabieg zwany "parkietówką" czyli tańce.
Na temat ostatniego zabiegu na forum wypowiadać się nie będę :mrgreen: :lol:
Baza zabiegowa, stołówka i to co lubię czyli basen z jacuzzi masz w tym samym budynku.
Są dwa biura podróży, które organizują wycieczki po okolicy jak również dalej nr do Pragi.
Zatem kuracjuszu czasu nie marnować jeno się pakować :)
Jak będziesz miał pytania to pytaj.

Pozdrawiam
Selene :)
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Witam !
"Wielka Pieniawa :o to nie jest szpital. Ale są sanatoria gdzie jest podział co do leczenia ale to takie naciąganie bo zabiegi podobne a wypadkowa jest taka sama jeśli chodzi o podleczenie.
Są również odrębne szpitale sanatoryjne z porannymi i wieczornymi obchodami . Znam taki jeden przypadek z własnej autopsji ale pielęgniarki były super i wszystko można :oops: było załatwić tylko musiało być z kulturką, tzn ;) tylko cisza ,sza :lol: .
Proszę odczytać na tym forum moje opinie dotyczące "Wielkiej Pieniawy", zajrzeć również na jej stronę internetową i Polanicy również. Najważniejsza sprawa to ,że zabiegi na miejscu z basenem. Grota solna :roll: i inne usługi ,itp.Obiekt był chroniony całodobowo.
Pakować się i jechać. :) Powodzenia i życzę dobrego wypoczynku!
Awatar użytkownika
Ewusia
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 23 lut 2011 08:25
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 13

Post autor: Ewusia »

Puk, puk, Polanica to również moje specjalność ;) Moje ukochane miejsce, chociaż teraz planuję pobyt nad morzem ;)
malcolm
Kuracjusz
Kuracjusz

Moi Nieznajomi :) Dziekuje Wam bardzo za info :) Jade pierwszy raz w zyciu i chyba ostatni raz do sanatorium-jest to pobyt po wypadku i tancow nie bede uskutecznial :( bo jeszcze troche kustykam z kula,najwazniejsze to spacery i basen oraz masaze :lol: ....Licze tez na mile pogawedki przy dobrym winku.zamierzam tez korzystac z dod zavbegow w SPA itd.W kwietniu juz bedzie cieplo....Teraz pytanie szczegolowe Jak zarezerwowac sobie max 2 pokojowe locum>dzwonic tam wczesniej czy przy przyjezdzie wreczyc(jak w krajach arabskich :lol: bakczysz :D ?Pobyt jest ze skierowaniem z NFZ-co nie martwi a moze cos mozna oficjalnie juz doplacic w celu poprawy bytu? :)
W sasiednimmwatku napisalem,ze poszukuje innych osoby lub osob ,ktioe chcaialbyby sie zabrac przy okazji ze mna autem do Polanicy 5 kwietnia,Tu tez o tym wspominam,liczac,ze ktos poczyta.Pozdrawiam serdecznie ze slonecznego Wroclawia :)
jolanta8
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 09 sty 2012 23:20

Post autor: jolanta8 »

Witam.Jest możliwość wcześniejszego zarezerwowania pokoju jednoosobowego,z wyprzedzeniem. Musisz zadzwonić do ,,Wielkiej Pieniawy,, i za dodatkową opłatą około 200zł można mieć pokój jednosobowy.Jeśli chodzi o dwójki to nie ma problemu,prawie wszystkie pokoje są dwuosobowe.Życzę miłego pobytu ipozdrawiam serdecznie. Jola
malcolm
Kuracjusz
Kuracjusz

Bardzo dziekuje Jolu.To cenna rada! :) I tak zrobie,Wole byc sam w pokoju,Osttanio podczas pobytu w szpitalu w sKI 2 osob wspolpacjent poparzyl mnie przypadkowo wrzatkiem...Pech ale wole nie kusisc 2 raz losu przez pomieszkiwanie z kims podobnym :lol: znow w warunkach niebezpiecznych:-)))Tez pozdrawiam serdecznie :)
Babajaga52
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 14 mar 2012 10:01

Post autor: Babajaga52 »

Piękne sanatorium.Baza zabiegowa na miejscu.Tylko korzystać i odpoczywać.Polanica jest piękna,szczególnie wiosną,kiedy zakwitają azalie i rododendrony.Polecam to sanatorium!
ODPOWIEDZ