Kos Ustroń
-
skrzys
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 23 lip 2024 11:00
- Oddział NFZ: Opolski
- Staż sanatoryjny: 1
- Podziękował: 5 razy
- Podziękowano: 27 razy
Re: Kos Ustroń
-
andrzejm1954
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 19 paź 2012 18:35
- Oddział NFZ: Dolnośląski
- Staż sanatoryjny: 11
- Podziękował: 29 razy
- Podziękowano: 7 razy
Pozdrawiam!
-
skrzys
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 23 lip 2024 11:00
- Oddział NFZ: Opolski
- Staż sanatoryjny: 1
- Podziękował: 5 razy
- Podziękowano: 27 razy
No i czy poznałeś Elizardę
-
andrzejm1954
- Super Kuracjusz

-
andrzejm1954
- Super Kuracjusz

w dwóch wariantach Standard i Premium ale jak doszło do zapłaty to tylko wariant Premium bo jakaś awaria. Nie dość, że żaden program sportowy niedostępny to opłata 220 zł. I to był mój błąd, że się zdecydowałem. Można bez TV. Pokój jedynka typu studio (1+2). Byłem pierwszy w kolejce w dniu przyjęcia. Ja byłem już 5.40 a o 5.45 byli następni. Recepcja przyjęcia zaczęła od 7.00 ale jak przyszedłem było już otwarte. Obiekt po generalnym remoncie i ładnie to wygląda ale w pokoju brakowało wieszaków na odzież zewnętrzną. Szafa za mała choć jest sporo miejsca na zamontowanie większej. Ustroń jako miejsce na sanatorium jak dla mnie piękne. Można pochodzić po górach. Widoki piękne. Dla mających kłopot z poruszaniem się już mniej przyjazne bo albo pod górkę albo z górki. Na zabiegi tylko do Uzdrowiskowego Instytutu Zdrowia. W lecie spacerkiem jako tako. W zimie już raczej mniej atrakcyjnie. Generalnie jestem bardzo zadowolony. Baza zabiegowa na wysokim poziomie. Podobała mi się szczególnie kąpiel borowinowa. Dużo borowiny. Baseny solankowe z prawdziwą solanką i dość głębokie (1.35 m w najgłębszym miejscu). Dla wielu Kuracjuszy ważna jest jakość posiłków więc gdybym miał porównać Kosa i Malwę (byłem w 2024 roku) to Malwa zdecydowanie wygrywa. Podsumowując kuracjusz bardzo zadowolony.
-
andrzejm1954
- Super Kuracjusz