wyjazd do sanatorium z zus

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Awatar użytkownika
jolata
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 30 cze 2013 13:03
Staż sanatoryjny: 3

Re: wyjazd do sanatorium z zus

Post autor: jolata »

Po komisji lekarz kazal mi czekac na odpowiedz listowna. Co to wrozy ? Chyba nic dobrego.
Awatar użytkownika
syrenka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 paź 2009 17:53
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 15
Podziękowano: 1 raz

Re: komisja z zus opowiedz

Post autor: syrenka »

Witaj...Zależy na jakiej komisji byłaś ,,,Jesli chodzi o rehabilitację to jak trafisz nie którzy mówią od razu czy dostałaś ,,,a inni karzą czekać ,,,14 dni ,,,I tak samo jest w przypadku komisji na rentę ,,,w przypadku gdy to jest komisja odwoławcza ,,,,
Awatar użytkownika
violet58
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 14 sty 2012 20:26
Oddział NFZ: Łódzki
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 12 razy

Post autor: violet58 »

jolata, powielam odpowiedź z tematu Oceń sanatorium....

"Mam prośbę, po pierwsze postarajmy się utrzymać jako taki porządek na forum. W tym temacie oceniamy i wymieniamy opinie o sanatoriach. Dla Twoich postów bardziej zasadnym wydają się być Sprawy formalne i jak widzę tam też zadałaś pytanie i tego się trzymajmy. :) ;)
Też należę do łódzkiego ZUS, z siedzibą w Zduńskiej Woli :evil: ale czy tak, czy tak Brzezińska. W 2012 roku też otrzymałem informację że o terminie i miejscu rehabilitacji zostanę poinformowany listownie, niemniej jednak wcześniej lekarz orzecznik poinformował, że taką formę rehabilitacji uznaje za wskazaną. W ubiegłym roku już zasady się zmieniły, po badaniu otrzymałem karteczkę do pokoju na I piętrze, bodajże 39, a tam do wyboru miejscowości uzdrowiskowe. W tym roku, na początku lutego, było podobnie.... Bądźmy dobrej myśli, choć wiem że najgorsza ta niepewność. :evil:
A tak na przyszłość, najlepiej od razu spytać po badaniu.... :D :D"

Jeżeli uznasz za stosowne będziemy tutaj kontynuować ten wątek....
Pozdrawiam :kwiat:
Awatar użytkownika
jolata
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Oczywiscie ze zapytalam ,ale pani lekarz powiedziala ,,prosze czekac na list,, a co do przadku na forum masz racje .sorry
Awatar użytkownika
violet58
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 14 sty 2012 20:26
Oddział NFZ: Łódzki
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 12 razy

Post autor: violet58 »

Może miała gorszy dzień, niestety czynnik ludzki to najsłabsze ogniwo :evil: :) :D
A co do porządku, może Admin pozamiata ;) :D :lol:
Awatar użytkownika
jolata
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Narazie musze uzbroic sie w cierpliwosc. Napisze jak otrzymam odpowiedz.
henrys66
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 30 cze 2013 20:56
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 13

Post autor: henrys66 »

Witam 3 marca mam komisję w lubelskim ZUS.Podpowie ktoś jaki czas oczekiwania i gdzie ZUS wysyła przy schorzeniach kręgosłupa ? Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
dziunia60
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 sty 2013 11:15
Oddział NFZ: Mazowiecki

Post autor: dziunia60 »

henrys66 pisze:Witam 3 marca mam komisję w lubelskim ZUS.Podpowie ktoś jaki czas oczekiwania i gdzie ZUS wysyła przy schorzeniach kręgosłupa ? Pozdrawiam.
Ja jestem z mazowieckiego ale obecnie jestem w Stalowej Woli z Zus i jest dużo ludzi z lubelskiego ale nie polecam, poczytaj sobie opinie w temacie Stalowa Wola
henrys66
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 30 cze 2013 20:56
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 13

Post autor: henrys66 »

Dziękuję za info, mam nadzieję że jednak nie będzie to Stalowa Wola w poniedziałek wszystko się wyjaśni.Pozdrawiam
Awatar użytkownika
nika7
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 04 lut 2014 12:29

Post autor: nika7 »

henrys66 pisze:Witam 3 marca mam komisję w lubelskim ZUS.Podpowie ktoś jaki czas oczekiwania i gdzie ZUS wysyła przy schorzeniach kręgosłupa ? Pozdrawiam.
Witaj , ja będąc na komisji dostałam do wyboru kilka miejsc więc może poczytaj na forum które sanatoria są dobre to będziesz wiedział co wybrać . Podobno wysyłają do 200 km od miejsca zamieszkania ale nie ma na to reguły :D . Ja na kręgosłup jadę do Polańczyka , ale to też inny rejon
ODPOWIEDZ