Iwonicz Zdrój sanatorium Klimat (30.03-24.04.2026)

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Mirek123
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 22 maja 2017 21:07
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 1

Iwonicz Zdrój sanatorium Klimat (30.03-24.04.2026)

Post autor: Mirek123 »

Witam,moja żona ma termin od 30 marca do 24 kwietnia,jakieś opinie o tym sanatorium? Pragnę dodać że skierowanie z ZUS.
Ostatnio zmieniony 26 lut 2026 12:53 przez moderator, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: uściślono tytuł
Arker
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 25 kwie 2021 17:06
Oddział NFZ: Lubelski
Podziękował: 101 razy
Podziękowano: 54 razy

Re: Iwonicz Zdrój sanatorium Klimat

Post autor: Arker »

Powiem tak ,dupy nie urywa.Bylem w lipcu 2024 ,zabiegi biedne bardzo ,jedzenie jako tako jedynie lokalizacja super no i miejscowosc
Mirek123
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 22 maja 2017 21:07
Staż sanatoryjny: 1

Re: Iwonicz Zdrój sanatorium Klimat

Post autor: Mirek123 »

Dzięki za info,a czy jest tam basen do ćwiczeń,jaki standard pokoi?
a_pynia
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 15 mar 2022 17:56

Re: Iwonicz Zdrój sanatorium Klimat (30.03-24.04.2026)

Post autor: a_pynia »

Dzień dobry!
Byłam w Klimacie rok temu, w maju. Na turnusie średnio 50 osób. Lekarzy było dwóch, średnia wieku około 80+. Pogoda była straszna, ale jedzenie jeszcze gorsze, dowożone z sanatorium "Wisła", często zimne. Na basen dowożą busikiem do sanatorium z KRUS, basen wypasiony. Zabiegi byle co, na sprzęcie z demobilu, aby było. Same panie terapeutki poganiały, żeby odbębnić jak najszybciej, żeby mogły iść do domu. Ćwiczenia na sali koszmar, pani myśli, że każdy kuracjusz ma sprawność przynajmniej akrobaty, tylko ćwiczenia zbiorowe w małej salce w piwnicy, przy otwartych oknach, bo inaczej śmierdzi stęchlizną. Trzeba się pani od razu postawić, jak nie można wykonywać jakichś ćwiczeń. Po sanatorium przez około miesiąc dochodziłam do siebie przez przeciążenie organizmu nieodpowiednimi ćwiczeniami.
Sam Iwonicz-Zdrój przepiękny, wiele tras spacerowych, tężnie solankowe.
Trzymam kciuki za żonę :)

Agnieszka
PS. standard pokoi przeciętny, jak zwykle brak półek, zwłaszcza w łazience, z tym, że kabiny prysznicowe nie przystosowane do osób z obniżoną sprawnością.
Awatar użytkownika
Pancernz
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 kwie 2017 17:11
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 9
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 7 razy

Re: Iwonicz Zdrój sanatorium Klimat (30.03-24.04.2026)

Post autor: Pancernz »

Ci prowadzący myślą ,że maja do czynienia nie z chorymi a olimpijczykami ,też mnie jeden poganiał a mówie że nie daje rady potem okazało się że musiałem do końca turnusu zrezygnować ze wszystkich zabiegów i po basenie już nie mogłem wrócić do pokoju ,potem zastrzyki ,leki itd byle wrocić jakoś do domu ,każdy sam wie co może zrobić a co nie ,pozdrawiam
ODPOWIEDZ