Polanica od 14-02-2014 r.

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Awatar użytkownika
anusia153
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 08 gru 2013 08:04
Staż sanatoryjny: 4

Re: Polanica od 14-02-2014 r.

Post autor: anusia153 »

sztani pisze:Musze dodać ,że z Polanicy jest kawałek no i nie na piechotę za daleko jakieś 5 km warto jest miejsce widokowe .Widok przepiękny na całą okolicę . Można wejść na dziedziniec zamku i do kaplicy
W niedziele była z przewodnikiem wycieczka do zamku w Szczytniku , była brzydka pogoda , trasa śliska błotnista , wcześniej organizator nie poinformował , że w jedną stronę jest 5 km , kuracjusze nie byli przygotowani wyruszyli o 14,40 a wrócili o 18 ,zmęczeni , ubłoceni po ....same uszy , nazywało to się spacer , a dla wielu był to maraton . Na szczęści nie byłam , wybieramy się bez przewodnika jak troszkę trasa przeschnie . Będąc w sanatorium przed korzystaniem z ofert biur podróży radze każdemu uczestnikowi dokładnie wypytać o trasę , o stopień trudności i z rozwagą zdecydować czy korzystać czy nie . Pozdrawiam :kwiat: :kwiat:
Awatar użytkownika
anusia153
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

[ obrazek zewnętrzny ] [ obrazek zewnętrzny ]

Dzisiaj po zabiegach wybraliśmy się na wycieczkę po okolicy , byliśmy między innymi w Dusznikach , oraz w Kudowie .
Pierwsze zdjęcie szpital uzdrowiskowy "Polonia " na drugim zdjęciu sanatorium " zameczek" w Kudowie.
malinka77
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 15 lut 2014 09:40
Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: malinka77 »

Witam...wybieram się 6.03.14 do Polanicy do
wielkiej Pieniawy...poszpitalne skierowanie z NFZ bydgoszcz,,,śledzę każdy wpis dotyczący uzdrowiska...bardzo fajne i pomocne...tym bardziej.że jadę daleko i 1 raz...pozdrawiam i czekam na dalsze opisy...życzę miłej rehabilitacji...Halina
Awatar użytkownika
anusia153
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Malinka dobrze trafiłaś Wielka Pieniawa jest ośrodkiem bardzo dobrym , baza zabiegowa , posiłki na miejscu , wyposażenie pokoi ponad standard ,na wysokim poziomie , pokoje są jedno , dwu i trzy osobowe z pełnym węzłem sanitarnym , ręczniki wymieniane są w razie potrzeby , nie ma z tym problemu , obsługa bardzo miła , jak cię coś więcej interesuje pytaj , odpowiem . Pozdrawiam :kwiat: :kwiat: :kwiat:
Awatar użytkownika
anusia153
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Wczoraj pozbierała się grupa forumowiczów przebywających w Polanicy , była Bea71 , Sebus78 i Anastazja i ja oraz kilka osób towarzyszących . Anastazji wcześniej nie znałam ,okazała się rewelacyjną osobą tak ja pozostali forumowicze, fantastycznie spędziliśmy wieczór . Znaliśmy się wcześniej tylko z forum , przy spotkaniu w realu miałam wrażenie , że znamy się od dawna . Korzystając z kuracji w sanatorium znaczenie mają warunki lokalowe , zabiegi, wyżywienie , ale przede wszystkim dobrane towarzystwo nadające na tej samej fali , oby tak dalej :D

Sebus78 chciał się podzielić na forum swoimi wrażeniami z pobyty , niestety zapomniał hasła do NS , próbował logować się kilka razy , aż w końcu zablokował sobie chyba konto .
Pozdrawiam Miłego dnia :kwiat: :kwiat: :kwiat:
malinka77
Kuracjusz
Kuracjusz

Witaj Anusia...wielkie dzięki za super wiadomości dotyczące Sanatorium...śledzę z wielkim zainteresowaniem każdy Twój post...fajnie i rzeczowo piszesz...cieszę się. że tam niedługo będę...mam skierowanie z reumatologii....pozdrawiam.....
Awatar użytkownika
jurek475
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 29 sty 2014 11:06
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: jurek475 »

Dziekuje za piekne fotki ''Polonii' -Kudowa Zdr''./dwukrotny pobyt przed modernizacja obiektu /

Zycze milych i pogodnych spotkan .pozytywnych zabiegow i zwiedzania okolic zwiazanych z Kotlina Klodzka. :D
Awatar użytkownika
biedroneczka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 sty 2012 09:40
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: biedroneczka »

anusia153 pisze:[ obrazek zewnętrzny ] [ obrazek zewnętrzny ]

Dzisiaj po zabiegach wybraliśmy się na wycieczkę po okolicy , byliśmy między innymi w Dusznikach , oraz w Kudowie .
Pierwsze zdjęcie szpital uzdrowiskowy "Polonia " na drugim zdjęciu sanatorium " zameczek" w Kudowie.
Ach, Anusiu :kwiat: ....wróciły wspomnienia z pobytu w Kudowie.... jakie piękne wspomnienia ;) Dziękuję :serce:
malinka77
Kuracjusz
Kuracjusz

Witaj
anusia...proszę napisz coś na temat zabiegów ...czy z dworca PKP jest daleko do sanatorium...gdzie się udać ze skierowaniem...czy kuracjusze ze skierowaniem z poszpitalnym są traktowani tak jak komercyjni...pozdrawiam Halina :) :kwiat: :kwiat: :kwiat:
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Witam Malinka77 :kwiat:
Anusia153 :kwiat: przepraszam,że odpowiem w Twoim poście,Malinka77 :kwiat: z dworca PKP jest niespełna kilometr do Wielkiej Pieniawy i schodzi się w dół,lepiej weź taksówke takie mam zdanie,ze skierowaniem udajesz się na recepcje gdzie jesteś meldowana po okazaniu dowodu osobistego i jest Ci przydzielany pokój,następnie udajesz się do pielęgniarki na danym oddziale i ona powiadamia lekarza do którego się udajesz i on zaleca Ci jakie masz zabiegi,możesz coś wnioskować co Cię interesuje. Kuracjusze ze skierowaniem poszpitalnym są traktowani podobnie jak komercyjni tyle,że ci drudzy mają do wyboru bufet szwedzki.
Pozdrawiam
Alek
ODPOWIEDZ