Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Kamice nerek mam od 1989 roku. Co jakiś czas mam problemy, a to rodzę, a ostatnio w 2023 roku rozbijałam prywatnie. Nigdy nie odmówiono mi sanatorium. Teraz miałam w przewodzie moczowym i musiał być usunięty. Miałam URSL Myślę, że odmówili mi, bo mam jeszcze 21.02.2025 zgłosić się do szpitala na jeden dzień w celu zdjęcia cewnika JJ dex.
Rozpoznanie mam jak zawsze kamica nerki prawej, a teraz doszedł moczowód.
Zobaczę co mi przyślą oficjalnie.
Liczę na to, że będę mogła złożyć ponownie wniosek i wówczas ruszę zwroty.
Pozdrawiam
Felice pisze: 07 sty 2025 16:18
Barbara sprawdź czy rozpoznanie ze szpitala nie jest w wykazie przeciwwskazań do leczenia sanatoryjnego. Przy schorzeniach nerek jest ich dość dużo.
Dziękuję.
Znalazłam. Ogólnie kamica nerek nawracająca bez interwencji chirurgicznej jest w szczegółowych wskazaniach do leczenia uzdrowiskowego.
W przeciwwskazaniach znalazła się kamica nerek zagrażająca wodonerczu z interwencja chirurgiczną.
Sprawa prosta. Kwestia tylko tego, kiedy będę mogła ponownie złożyć wniosek.
Nadgorliwość nie popłaca