Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Atina ma rację, że mniej chętnych na wyjazdy, bo koszty poszły w górę i też brak mniejszych pokoi w sanatoriach. Nie wszyscy chcą spędzać trzy tygodnie w pokoju trzy lub cztero osobowym i rezygnują z wyjazdu.
Więcej wyjeżdża za to małżeństw, bo oni mają pewne dwójki.
Witam,tak to prawda sanatoria są większości dla małżeństw i wkrótce może okazać się,że same małżeństwa będą tylko korzystać z wyjazdów sanatoryjnych,bo osoby samotne są dyskryminowane.
Jest na forum więcej osób, które tak myślą i piszą, ale wydaje mi się, że w końcu się zreflektują jak im zabraknie kuracjuszy i będą przywracać w obiektach pokoje jedno i dwuosobowe.
W czwórkach, to jak kiedyś w wojsku lub na koloniach.
Witam,Zbigniew ma rację w pokoju 4-os.to koszmar,może latem i przy ładnej pogodzie,ale nie w listopadzie.Moja koleżanka w roku 2024 dzwoniła o zwroty i zaproponowali jej z tym,że miała wielkie szczęście,że dostała informacje,że w tym sanatorium to tylko pokoje 5os.i 6os.aż nie wierzyłam,że w obecnych czasach są jeszcze takie sanatoria.Pozdrawiam.
Dobry wieczór,myślę że jakaś część sanatoriów została zapomniana,umowy podpisane NFZ o kuracjusza nie trzeba zabiegać ,chętnych moc,kolejki duże,dlatego nie trzeba było wydawać pieniędzy na żadne remonty,dopiero teraz troszkę się przebudzają jak mogą ich stracić,bo kto pojedzie do zaniedbanego ośrodka ? lub marnymi zabiegami ?
Atina pisze: 05 sty 2025 08:15
To już jakaś kpina tak wieloosobowe pokoje...
Jak w takich warunkach ma odpocząć,,głowa,, a przecież wszystko się od niej zaczyna...
Atinko w Rabce byłam we wrześniu 2023 w takim sanatorium gdzie większość 5 i 6 była.
Atina pisze: 05 sty 2025 08:15
To już jakaś kpina tak wieloosobowe pokoje...
Jak w takich warunkach ma odpocząć,,głowa,, a przecież wszystko się od niej zaczyna...
Atinko w Rabce byłam we wrześniu 2023 w takim sanatorium gdzie większość 5 i 6 była.
Dało się przeczołgać te 3 tyg.
Wszystko zależy od ekipy w pokoju ,ale...