Perła Ustka

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
danuta6183
Na forum od: 22 gru 2024 20:17
Oddział NFZ: Pomorski

Perła Ustka

Post autor: danuta6183 »

Sanatorium Perła Ustka to zaścianek dla samotni w lesie
Poziom obiektu to czas "gierka"czyli socjalizmu,nie jest to Ustka tylko zadupie leśne.
Obsługa nie przyjemna,na stołówce zabroniono nawet dolania mleka do termosu z kawą na wynos.
Za wszystko życzą sobie ekstra dopłaty.
Ciekawe z czego jeszcze zwą ich Sanatorium skoro kapitał zakładowy wynosił jako spółki kilku właściciel 2.800,PLN.
Czas to już zamknąć ,a te miłe uwagi to chyba ludzi którzy nie wiedzą jak wyglądają sanatoria.
Awatar użytkownika
Andrzej1958
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 23 maja 2018 19:18
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 79 razy

Re: Perła Ustka

Post autor: Andrzej1958 »

Jeśli to co piszesz jest tak prawdziwe jak wymieniony przez Ciebie kapitał zakładowy, to chyba Ci nie wierzę.
Sprawdziłem. Kapitał zakładowy to 208 600,00. I jest 40 razy większy niż wymaganie minimum.
A jak dołożysz środki trwałe - działka, budynek - to trochę więcej się nazbiera.
Jeśli chodzi o położenie, to faktycznie jest na uboczu.
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 73 razy
Podziękowano: 97 razy

Post autor: zbigniew165 »

Andrzej potwierdza, że Perła leży na uboczu, ale pewnie nie takie zadupie jak Leśnik w Sopocie, czy Podczele Kołobrzeg, a do Kołobrzegu 10 km. :roll:
Awatar użytkownika
wiktor64
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 17 sty 2017 20:42
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 9
Podziękował: 66 razy
Podziękowano: 35 razy

Post autor: wiktor64 »

Witam :)
Miałem okazje być w tym obiekcie ,zaznacze że byłem prywatnie ,
jak ktoś pisze że jest na zadupiu ale jest cisza spokój ,blisko las
dojscie do morza 25 m ,sa ludzie że potrzebuja spokoju ,miejsce wymarzone
jesli chodzi o jedzenie to jak ja byłem ,to był stół szfedzki i nikt nie narzekał
nie wiem jak jest teraz ,oczywiscie jest kawiarenka deptak ,na piwko i też grają
ogólnie kuracjusze nie nazekali a ze daleko do portu coś za coś
to na tyle narka :)
Genever
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 31 maja 2022 06:44
Podziękował: 37 razy
Podziękowano: 156 razy

Post autor: Genever »

Cześć. Ciągle Danuty i Danuszki z jednym wpisem na forum jadą po ośrodkach. Trudno każdemu dogodzić ale narzekać na Perłę? Owszem jest już w Przewłoce ale z ośrodka do morza dwie minuty, las, ścieżki rowerowe, do centrum jeździ chyba co godzinę autobus. Pokoje remontują piętro po piętrze, głównie dwójki. Fajna baza i to na miejscu. Jedzenie szwedzki stół. Jak ktoś jeszcze jedzie w fajnym okresie i narzeka to wybaczcie siedźcie na przysłowiowym tyle w domu. Albo w połowie listopada do Podczela lub Borkowa weźcie skierowanie 🙄 Byłam w Perle prywatnie cztery lata temu odwiedzić przyjaciół i szczerze wzięłabym przydział bez gadania.
Jakoś bym się jednak nad tą konkretną opinią szczególnie nie pochylała, jest innych sporo na Forum i pozytywnie.
A ja czekam na maj i moją bałtycką przygodę.😌
Pozdrawiam ciepło i życzę przyjemnego wejścia w 2025ty.
ODPOWIEDZ