Świnoujście Bałtyk 14.11.2023

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 73 razy
Podziękowano: 97 razy

Re: Świnoujście Bałtyk 14.11.2023

Post autor: zbigniew165 »

Szpaczek sanatorium Henryk też przyjmuje kuracjuszy NF ale raczej poza sezonem letnim.
W ubiegłym roku też mogłem wybrać ze zwrotu Henryka w lutym, ale zrezygnowałem na rzecz Bursztynu.
W tym roku mam zamiar ponownie wyjechać ze zwrotu do Świnoujścia po sezonie letnim, ale na pewno nie do Bałtyku i nie do Złotego Kłosa, bo to dwa najgorsze pod względem lokalowym sanatoria w Świnoujściu.
Szpaczek
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 18 paź 2018 19:48
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: Szpaczek »

I sorki...piszę do Muzyczki też bo nie wiem jak mam Ci odpisać na prywatna wiadomość. Ja byłem z NFZ ale nie na leczeniu szpitalnym muzyczko. I nie na pulmonologię. Co do warunków co będę pisać o pokojach....wstyd raz jeszcze. Sama tam byłaś i widziałaś przecież jakie sa warunki. W ogóle nie powinno tam byc kuracjuszy.. to szpital, a nie sanatorium. WSTYD WSTYD
Awatar użytkownika
Muzyczka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 23 mar 2018 19:45
Oddział NFZ: Małopolski
Podziękował: 5 razy
Podziękowano: 3 razy

Post autor: Muzyczka »

Witaj Szpaczek,
Od lutego w Bałtyku w Świnoujściu przyjmują już ,cto co mi powiedzieli pobyty i sanatoryjne , nie tylko tzw. szpitalne, dlatego rozumiem- płaciłeś... Przedtem cały czas od wielu lat byli tam kuracjusze z szpitalnego leczenia dorosłych, tylko...a teraz i innych przyjmują. Rozumiem Twoje rozgoryczenie.....Co do pokoju - pytałam się w którym byłeś i ewentualnie w ilu osobowym.... jeśli można... Jeśli popatrzeć na pokoje to są różne, i nawet wtedy jak ja byłam ostatnio to zmieniali szafki nocne przy łóżku na nowe.... Warunki jak w dawnym budynku.....
Napisałam priv, jeśli możesz tam odpisz... będę wdzięczna...

Serdecznie pozdrawiam
Awatar użytkownika
Muzyczka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Szpaczek,
Jak odbierzesz wiadomość na priv to na górze przed tekstem - jest na czerwono odpowiedź i to naciśnij i odpowiedz - odpisz proszę.....
Szpaczek
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 18 paź 2018 19:48
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: Szpaczek »

Witajcie, witaj muzyczko. Jakie to ma znaczenie czy płaciłem czynie. Warunki maja być ludzkie. I moja opinia o bałtyku nie była osamotniona. WSTYD I BASTA
Ninka++
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 27 lis 2024 15:14

Post autor: Ninka++ »

Witam wszystkich. Jestem nowa. Otrzymałam skierowanie do Bałtyku (Szpital) od lutego 2025. Troche się podłamałam czytając opinie o tym obiekcie.
Czy naprawde jest tak źle :(?
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 73 razy
Podziękowano: 97 razy

Post autor: zbigniew165 »

Co tu jeszcze mówić o Bałtyku :?:
Jest to obiekt przeznaczony do remontu kapitalnego, a wiem co mówię, bo pracowałem w Sobótce, która jest przez płot z Bałtykiem. Opinie są fatalne i zmienią się dopiero po remoncie obiektu, a warunki bytowe się pogarszają ze względu na przeciąganie terminów remontu których było tyle, że już chyba nikt ich nie spamięta.
Ja bym do Bałtyku nie pojechał, chyba, że za darmo i latem :roll:
Już bym raczej wolał pobyt w Trytonie, Trzygłowie, czy Lazurze i Sobótce.
Awatar użytkownika
Muzyczka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Witam, hm .....to zależy na co, kto patrzy. Wielu ludzi tam pojechało i dało się wytrzymać. Znam osoby które nawet jeżdżą po dwa trzy razy.... Każdy według siebie ocenia. Też zależy moim zdaniem, jaki pokój dostanie się.., bo są różne..
Jest b. blisko do morza. Zabiegi na miejscu. . Blisko przystanków autobusowych, oo dwóch stronach.
Obiekt jest do remontu ale jeżeli w przyszłości go wyremontują, to już to napewno nie będzie dla nas ten obiekt dostępny - takie są plany.... inne, i będzie on miał już całkiem inne zadanie. .
Czy ma pani leczenie szpitalne dorosłych czy sanatoryjny pobyt...?
Oficjalnie pierwsze piętro i drugie są dla szpitalnego leczenia dorosłych a trzecie piętro na pobyty sanatoryjne. co płacą
Winda jest do drugiego piętra i na trzecie trzeba już schodami zawsze, a na samym dole niski parter jest stołówka- dwie sale...
Pokoje są z łazienkami, przeważnie dwójki są dla małżeństw ale też zdarzają się że dla osób nie będących w związku , w czasie pobytu- to mam na myśli ...hi ....są trójki i czwórki....
Są pewne niedogodności ale wiele obiektów też takie posiada.

Serdecznie pozdrawiam
Ninka++
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Lekarz POZ wypełnił mi wniosek do sanatorium, ale lekarz z NFZ zmienił moje skierowanie na szpitalne leczenie uzdrowiskowe, szczerze powiedziawszy nawet nie wiedziałam, że tak można? I czekam krótko. Wniosek złożony pod koniec października a wyjazd w lutym, rehabilitacja pulmonologiczna. Ogólnie w małopolskim NFZ na sanatorium czeka się ok. 9 miesięcy a na szpital 7. A u mnie normalnie pendolino...
Ninka++
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

I od razu miałam numer 33w kolejce (do tego Szpitala Oczywiście)
ODPOWIEDZ