Moja opinia o sanatorium "Wrzos" w Ciechocinku
-
Anna Oleksowicz
- Na forum od: 03 lis 2024 09:50
- Oddział NFZ: Mazowiecki
Moja opinia o sanatorium "Wrzos" w Ciechocinku
Mimo to trzytygodniowy pobyt w tym sanatorium był udręką dla mnie i moich dwóch współtowarzyszek w pokoju. Mam chroniczne zapalenie jamy gardłowo-nosowej, dużo odkasłuję i zarażam innych. Dlatego chciałam być w osobnym pokoju. Nie dano mi jednak takiej możliwości, zostałam z góry przypisana do trójosobowego pokoju. Jedna z osób w pokoju miała mocno nadwyrężony słuch, a druga, kiedy tylko mogła, słuchała Radia Maryja. Obie krzyczały do siebie nawzajem, nie miałam możliwości wypoczynku.
Chciałam poczytać, ale było to możliwe bardzo rzadko z powodu krzyków w pokoju i braku właściwego oświetlenia - tylko małe lampki nocne i trupie oświetlenie z lampy wysoko na suficie. Także na korytarzu nie było to możliwe z powodu złego oświetlenia i stale kręcących się tam osób.
Na szczęście obok sanatorium jest piękny las i tam się chroniłam, ilekroć to było możliwe.
Sanatorium to moloch, obsługuje 200 osób jednorazowo. Nie jest przystosowane dla osób starszych, które błądzą po licznych korytarzach, poszukując miejsc swoich zabiegów. Musiałam często tłumaczyć starszym paniom w moim pokoju, jak mają trafić na zabieg, albo nawet je odprowadzać.
Brakuje świetlicy!!! O 16.30 zapadał już zmrok i nie było co robić! Nie mogłam ani poczytać, ani odpocząć.
Ponadto, zarażono mnie covidem. Najwyraźniej w sanatorium brakuje izolatek. Wyjechałam z niego chora!
Moją opinię jak najbardziej popierają p. Irena Stawowa i Krystyna Kołaczyńska, które mieszkały ze mną w pokoju. Wszystkie trzy nie mogłyśmy się doczekać wyjazdu!
Z poważaniem,
Anna Łobocka-óleksowicz
-
Anna Oleksowicz
- Na forum od: 03 lis 2024 09:50
- Oddział NFZ: Mazowiecki
Re: Moja opinia o sanatorium "Wrzos" w Ciechocinku
-
Bibi2
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 07 kwie 2021 14:26
- Podziękował: 71 razy
- Podziękowano: 77 razy
Ośrodek 200 osobowy to w miarę kameralny obiekt, myślę że to przejęzyczenie ale po prostu zaraziłaś się covidem ,
nie sądzę aby personel medyczny zarażał ,przecież to karalne.
Przykre, że pobyt był nieudany .
- bardzyk2
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 21 cze 2020 14:03
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 5
- Podziękowano: 7 razy
Bardzo dziękuję za opinię o sanatorium Wrzos.
Niestety, mieszkanie w pokoju wieloosobowym może być naprawdę
bardzo uciążliwe. Mieszkałam w trójce, w czwórce i w dwójce i najtrudniej
było mi dostosować się właśnie w tej dwójce, ponieważ pokój był tak maleńki,
że nawet o odrobinę prywatności było bardzo trudno.
Panią miałam w podobnym wieku, miłą i niekonfliktową, ale o innym "rytmie dobowym".
Moja pani chodziła o 20 spać, nie mogłam więc poczytać, bo moja lampka nocna świeciła jej prosto w oczy.
Dobrze, że miałam laptopa, z którego korzystałam "pod kołdrą" i w słuchawkach jak niesforne dziecko
Współlokatorka wstawała koło 4 rano i robiła sobie kawę i piła ją na stojąco na korytarzu, żebym mogła pospać
do 6 lub 7 a śniadanie miałyśmy o 9. W pokoju stoliczek i kontakt był tuż koło mojej głowy i nie było gdzie go przestawić.
Wszystko inne było super: zabiegi, wyżywienie, pogoda, ale jednak zmęczyły nas obie te 3 tygodnie.
Wspaniale byłoby, gdyby w sanatoriach był wybór pokoju, ale to raczej długo nie realne.
Pozdrawiam serdecznie
PS A może to myśmy się tak zmienili, że nam wszystko przeszkadza? W starych sanatoriach były tylko pokoje wieloosobowe,
no ale pokoje, a nie klitki
-
Zosia
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 29 gru 2009 15:33
- Oddział NFZ: Podlaski
- Podziękował: 64 razy
- Podziękowano: 55 razy
- GIENIA
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 18 maja 2016 10:12