Igrzyska Olimpijskie Paryż 2024

Kuracjusz sportowiec, kuracjusz kibic. Sport to zdrowie, a więc... kibicujcie swoim drużynom, piszcie o wydarzeniach sportowych, pochwalcie się swoimi osiągnięciami.
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 mar 2014 14:39
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 8
Podziękował: 34 razy
Podziękowano: 36 razy

Igrzyska Olimpijskie Paryż 2024

Post autor: jacky6 »

Mamy już pierwszy medal, ale będzie bardzo mocno przemilczany.

Teraz już wiem, że nie muszę się spieszyć.
Życie to nie wyścig - to piękna przygoda, w której najlepiej uczestniczyć we własnym rytmie.

:mrgreen: :geek: :ugeek:

Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lis 2013 14:16
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 6
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 2 razy

Re: Igrzyska Olimpijskie Paryż 2024

Post autor: malgorzatas »

Witam serdecznie..
jacku6...jaki medal mamy bo ja nic nie widzę :roll: :? czyżbym coś przeoczyła... :?: :?:
Siatkarze tak przeszli dosyć gładko mecz z Egiptem...schody zaczną się w środę......

Iga też liczyliśmy na szybki mecz...ale było trochę kłopotów...
W pływaniu Pań dobry start ale zakończyliśmy na 6 miejscu.............
Fornal ....czytam że mecz z Brazylią chyba odpuści ale z Włochami będzie gotowy...oby...

Zobaczymy jak pójdzie naszym Paniom w meczu z Japonią....

Czekam na pierwszy medal...... ;) :)
Gość

Post autor: Gość »

Dzień dobry 🙂
Małgosiu, żeby zrozumieć co Pan Jacek miał na myśli trzeba poczytać opinie po ceremonii otwarcia i polskim komentarzu.
Tyle mogę Ci podpowiedzieć, a dokładniej musi Ci to wyjaśnić sam autor.
Czekam na mecz Polek, szkoda że nie mamy takiej strzelby jak Egonu w drużynie włoskiej. Smarzek miała taki jeden sezon, teraz Stysiak potrafi czasem pociągnąć wynik.
Miłego oglądania kibice 🙂🏐

Pogoda taka sobie więc zerkam też na relacje z innych dyscyplin, ale już bez takich emocji.
Gość

Trema?
Oby...
Gość

Mało brakowało a przez ten mecz nie zjadłbym obiadu.
Po ostatniej piłce tak mi się trzęsły ręce że nie mogłem donieść do gęby łyżki z niedzielnym rosołem 😳.
Ważny mecz wygrany, z Brazylią będzie można zawalczyć o pierwsze miejsce w grupie.
Dzisiaj jeszcze dwie nasze tenisistki grają. Chyba - bo nie wiem jak tam z deszczem.
Pozdrawiam
Gość

Jest pierwszy prawdziwy medal.
Dziewczyna z Nowego Sącza Klaudia Zwolińska zajęła drugie miejsce w finale w kajakarstwie górskim.
Brawo.
Kto następny?
Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Dzień Dobry..
Bardzo się cieszę z srebrnego medalu...ja jeszcze liczyłam na pływanie ale niestety polak był na 12 miejscu ,mimo że eliminacjach był pierwszy.
Nasze siatkarki fajnie pokonały Japonię i oby tak dalej....

Zaczyna się mecz naszych tenisistek...i trzymamy kciuki za obie Panie...dobrze że nie pada deszcz...

Kaziu...pamiętaj o obiedzie.... ;)

Pogoda w Paryżu dzisiaj sprzyja sportowcom....

Kto następny :?: trudno przewidzieć....czekamy na ten worek z medalami....

W kontakcie :kwiat: :kwiat:
Gość

"Karalność za znieważenie symboli narodowych ustanawia art. 137 Kodeksu karnego, zgodnie z którym każdy, kto publicznie znieważa, niszczy, uszkadza lub usuwa godło, sztandar, chorągiew, banderę, flagę lub inny znak państwowy, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku."

Ale oczywiście tradycja mazania na fladze nazw miejscowości z której się przyjechało wiecznie żywa.
Jak w Zakopanem na skokach...
Oczywiście ochronie prawnej podlega flaga, czyli musi być zachowana proporcja 8x5. W przeciwnym razie są to tylko barwy narodowe.

W drugim secie już lepiej. Może się obudzili 🤔🙂
Gość

Radosny koniec, ale do prowadzenia samochodu się chwilowo nie nadaję 😳
Zakupy muszą poczekać.
Małgosiu, oglądałaś czy byłem sam?
To dziwne uczucie, może też dam sobie spokój.
Pozdrawiam, jeszcze dzisiaj Iga i spokojny mecz dziewczyn z Kenią.
Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Dzień Dobry Kaziu :kwiat:
Ja oglądam wszystko no prawie wszystko...nawet Igę oglądam mimo że kompletnie się na tym nie znam...

No mamy 3 medale :serce: pomału pomału idziemy do przodu...bardzo liczyłam że..." coś jeszcze z wody wyciągniemy" ale się nie udało,,jedynie Panowie mają brąz...ale jaka radość......

Kaziu..ja nie wierzę że nikt nie ogląda Igrzysk,ale nikomu się nie chce nawet napisać DZIEŃ DOBRY...przecież siatkówka tez tam jest..Panowie już w ćwierćfinale...Panie też...na razie idzie wszystko dobrze...w sobotę gramy z Włochami...już mam gęsią skórkę........

Kaziu...jak Ciebie już nie będzie to też nie będę sobie zawracać głowy...dziwne uczucie rozmawiać sama ze sobą...dlatego usunęłam się z forum :? :roll:
Sam widzisz ile jest odsłon...ile ludzi czyta..jacky6 też był wpisał coś co nie rozumiem i koniec...dziwne to :evil:
Ja rozumiem że urlopy..działki,inne obowiązki...ja też mam obowiązki...lekarzy...rehabilitację ale zawsze chwilę znajdę...
No cóż nikogo nie zmusisz..mimo wszystko życzę pięknego sierpniowego dnia...

W sobotę KRÓLOWA SPORTU...czyli Lekkoatletyka ...mamy tam trochę do zdobycia medali....
Głowa do góry...do 11 sierpnia damy radę a potem no cóż...usuwam profil.... ;) :roll:
ODPOWIEDZ