Prewencja rentowa ZUS - które sanatoria?
-
Izabella
- Nowy Kuracjusz

- Na forum od: 05 lut 2014 22:33
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 2
Prewencja rentowa ZUS - które sanatoria?
Kochani, skąd Wy wiecie do których konkretnie sanatoriów wysyła ZUS w ramach prewencji rentowej? Ja znalazłam tylko mapkę na ich stronie internetowej, a i to niedokładną bo np. Ustki tam nie ma. Czy można się dowiedzieć jakie to ośrodki i jak to się w ogóle odbywa. Na razie dostałam skierowanie od lekarza rodzinnego i mam je zanieść do ZUS-u (woj. śląskie). Interesuje mnie, czy można mieć jakikolwiek wpływ na lokalizację i termin wyjazdu.
- agunia3
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 23 wrz 2012 18:17
- Staż sanatoryjny: 3
Re: Prewencja rentowa ZUS
Mnie powiedziano, że Zus (śląskie) ma ośrodki na południu Polski więc pobyt nad morzem odpada
Co do terminu i lokalizacji to czasem sami o tym decydują a Ty dostaniesz gotowe skierowanie do domu a czasem załatwisz to od razu po komisji, tzn. pani poda Ci kilka ośrodków i terminów do wyboru. Z reguły od komisji do wyjazdu termin to ok.3, 4, 5 miesięcy. Oczywiście co oddział Zus to mogą być niewielkie różnice więc po prostu dokładnie co i jak dowiesz się w swoim Zus.
Powodzenia!
Powodzenia!
-
Izabella
- Nowy Kuracjusz

- Na forum od: 05 lut 2014 22:33
- Staż sanatoryjny: 2
Dzięki za podpowiedź. Miałam nadzieję, że będę miała jakiś wpływ na to gdzie pojadę i w jakim terminie, żeby móc zorganizować pracę i rodzinę. No ale to chyba rzeczywiście zobaczymy po komisji.
- Atja
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 28 sty 2014 18:58
- Staż sanatoryjny: 13
- Podziękował: 1 raz
Nie wiem, do którego zus-u należysz, ale w Chorzowie na komisji lekarz tylko mówi, że się zakwalifikowałaś bądź nie. A decyzja, gdzie jedziesz przychodzi za jakieś 2 tygodnie od komisji pisemnie do domu.
Pozdrawiam i życzę powodzenia!
Pozdrawiam i życzę powodzenia!
-
Daagmara5
- Nowy Kuracjusz

- Na forum od: 09 sty 2014 23:11
- Staż sanatoryjny: 0
ZUS w Zabrzu zaraz po komisji miłe Panie dały mi nie tylko termin,ale i miejscowość i ośrodek do wyboru. Co więcej miałam troszkę czasu aby móc obejrzeć sobie wybrane ośrodki.Oczywiście na swoim telefonie:) komputera nie udostępniły:).