Kołobrzeg Podczele (od 08.03.2024)

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Janick U
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 01 paź 2021 08:16
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 4
Podziękowano: 1 raz

Kołobrzeg Podczele (od 08.03.2024)

Post autor: Janick U »

Witam forumowiczów.Wyjeżdżam do sanatorium od 08.03.2024.Opinie na temat tego ośrodka są kiepskie.Nie ma zbyt wielu informacji o bazie zabiegowej.Może chociaż zabiegi są fajne.Odezwijcie się.Ktoś tam w końcu chyba był.Czy ,za potrzebą idzie się do lasu!?Może odezwie się osoba ,która ma ten sam turnus?Wszak ludze,to druga połowa sanatorium.Pozdrawiam .
Ostatnio zmieniony 30 sty 2024 22:15 przez moderator, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: uściślono tytuł
Awatar użytkownika
MarkStan
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 15 lut 2017 13:17
Oddział NFZ: Wielkopolski

Re: Kołobrzeg Podczele

Post autor: MarkStan »

Witaj "zielony listku rozpoczynający przygodę z Forum". Musisz zagłębić się w liczne opisy tego sanatorium Hotelu Sp. Holtur w Kołobrzegu Podczele. Jest dużo opisów tego miejsca i na Forum i w opiniach poszczególnych biur współpracujących z Holtur'em. Miłej lektury. :D
Awatar użytkownika
Dzia_dek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 cze 2013 07:55
Podziękował: 52 razy
Podziękowano: 91 razy

Post autor: Dzia_dek »

Janick U pisze: (...)Odezwijcie się.Ktoś tam w końcu chyba był.Czy ,za potrzebą idzie się do lasu!?(...)
Hmmm, odezwijcie się. No to ja się nieśmiało zapytam gdzie my możemy przeczytać opis Twojego pobytu w "Swarożycu"?
Jakoś nigdzie nie mogę go znaleźć. :roll:
Janick U
Kuracjusz
Kuracjusz

Bardzo ładnie to ująłeś.Człowiek wymaga i nic w zamian.Nie wiem czy to usprawiedliwienie,czy wymówka....ale nic nie obiecywałem.
Na pytanie Dia_dka odpowiadam.SWAROŻYC jest obiektem małym, starym i brzydkim.Oprócz portierki i pokoju pielęgniarek,nie ma tam nic.Typowy dach nad głową.Zabiegi w SASANCE.Posiłki w ŚWIATOWIDZIE,po drugiej stronie ulicy.Choć pokoje mnie zaskoczyły pozytywnie.Mieszkałem na parterze w pokoju typu 2+2 ze wspólnym korytarzem i łazienką.Gdyby nie fajni lokatorzy wiało by nudą.Był to czas PANDEMI.Zero baletów ,maseczki,itp
Pozdrawiam.
Janick U
Kuracjusz
Kuracjusz

MarkStan pisze: 26 sty 2024 10:35 Witaj "zielony listku rozpoczynający przygodę z Forum". Musisz zagłębić się w liczne opisy tego sanatorium Hotelu Sp. Holtur w Kołobrzegu Podczele. Jest dużo opisów tego miejsca i na Forum i w opiniach poszczególnych biur współpracujących z Holtur'em. Miłej lektury. :D
Dzięki za drogowskaz MarkStan.Jestem już po wstępnej lekturze.Idę do Al Capone....muszę się odstresować, :lol: :lol:
Nina11
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 01 paź 2021 08:41
Podziękowano: 10 razy

Post autor: Nina11 »

Odpowiem tak - Holtur Podczele to ośrodek stary i brzydki taki wczesny PRL. Zabiegi basen stołówka na miejscu. Basen w czerwcu był w remoncie - jak jest teraz to nie wiem - radzę zadzwonić i się dopytać. Niektóre pokoje pewnie gorsze niż w Swarożycu - ale są też pokoje po remoncie. Do morza - plaża Podczele około kilometra ale nie ładną wybrukowaną aleją z oświetleniem, ale leśnym duktem. Do Kołobrzegu autobusem. No i tam jest rezerwat Natura 2000 - wszystko zależy jaka pogoda się trafi, ale proponuję zabrać dobre buty, a nawet 2 pary na zmianę. Powodzenia i ciekawa będę twojej opinii.
Janick U
Kuracjusz
Kuracjusz

dzięki Nina11 :serce: Generalnie,teren jest mi po części znany.Wspomnę że,swego czasu byłem w Arce.Jak zapewne wiesz,ścieszka przy morzu prowadzi w okolice Arki.To że,zabiegi na miejscu to oczywiście plus.Basen nie jest dla mnie priorytetem.Czytałem w komentarzach o wspólnych kiblach i łazienkach.Przyznaję że,mam gęsią skórkę.Nie do końca wiem co z baletami?Są czy pozostaje tzw.MIASTO.Czy sprawdzają obecność w pokojach?No właśnie...jak z rygorami??Czy takie pojęcie tam istnieje??Pozdrawiam
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 253 razy
Podziękowano: 137 razy

Post autor: GIENIA »

Janick U pisze: 26 sty 2024 15:41 SWAROŻYC jest obiektem małym, starym i brzydkim.Oprócz portierki i pokoju pielęgniarek,nie ma tam nic.Typowy dach nad głową.Zabiegi w SASANCE.
.... zabiegi w Sasance :o a moze w Rusałce :?: ;)
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 73 razy
Podziękowano: 97 razy

Re: Kołobrzeg Podczele (od 08.03.2024)

Post autor: zbigniew165 »

Muszę dodać do opinii o Swarożycu, że ma być połączony łącznikiem z Bursztynem i odnowiony. Do prac przymierzano się już w ubiegłym roku, ale pewnie termin rozpoczęcia prac zmienili.
To jest oczywiste Gienia, że nie miał zabiegów w Sasance, bo do KRUS, ale w Rusałce.
Co do Podczeli, to na pewno bym tam nie pojechał, bo na tańce do Kołobrzegu, to własny samochód, albo autobus MPK, a odległość z Podczeli do Kołobrzegu wynosi 7 kilometrów, pieszo 30 min.
KKarol
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 05 mar 2020 12:18
Oddział NFZ: Mazowiecki

Re: Kołobrzeg Podczele (od 08.03.2024)

Post autor: KKarol »

7km przez 30min.??? I do tego pieszo ??? Mistrz :lol: .
ODPOWIEDZ