POMORSKI NFZ -kolejka itp

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
dorotka65
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 20 sty 2018 18:33
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 6

Re: POMORSKI NFZ -kolejka itp

Post autor: dorotka65 »

Asik_ pisze: 22 sty 2024 17:07 Witam,
Dorotko65,
gratuluję przydziału.W Inowrocławiu nie byłam, więc nie mam nic do powiedzenia na temat tego miejsca,ale jak na pewno wiesz,najważniejsze są pomocne zabiegi i dobre towarzystwo.A to drugie tworzymy sami.Więc dobre nastawienie i będzie pięknie :kwiat:
Tak po cichu,to też marzę o Inowrocławiu,choć tak jak Ty kocham góry :P
Znam Inowrocław,byłam tam na wycieczkach.Podoba mi się tam ogólnie,ale preferuje góry i miejsca w których jeszcze nie byłam.Nie wiem jak wygląda w pomorskim zmiana terminu i miejsca.Może coś by się udało innego "wytargować". :kwiat:
Awatar użytkownika
Asik_
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 02 sie 2022 09:55
Podziękował: 17 razy
Podziękowano: 37 razy

Post autor: Asik_ »

Zawsze warto spróbować, ostatnio pracownicy NFZ są bardziej przychylni pacjentowi.A jak nie masz jeszcze papierowego skierowania to tym bardziej próbuj.Ja dzwoniłam od razu po ukazaniu się przydziału w przeglądarce i dwa razy zmieniono mi termin i też miejsce,chodź o to nie prosiłam,bo miejsce mi się podobało :D ,tylko termin był niefortunny,koligował z pracą.
Awatar użytkownika
DorotaB
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 25 maja 2011 15:33
Staż sanatoryjny: 10

Post autor: DorotaB »

Dorotko, kiedyś zmieniałam termin pobytu. Napisałam pismo do NFZ z prośbą o przesunięcie turnusu o 3 tygodnie (z sierpnia na wrzesień) - na czas mojego planowany urlopu (w firmie, w której pracowałam udzielanie długich, 3 tygodniowych planowanych urlopów było bardzo przestrzegane).
Pismo wraz z otrzymanym skierowaniem osobiście złożyłam w biurze NFZ przy Podwalu Staromiejskim, a za tydzień otrzymałam kopertę z nowym skierowaniem na turnus o 3 tyg. późniejszy ale w tej samej placówce - Kujawiaku w Ino.
W przypadku odmowy przesunięcia terminu turnusu zrezygnowałabym z wyjazdu do sanatorium.
Awatar użytkownika
Atina
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 19 sie 2011 09:29
Podziękował: 158 razy
Podziękowano: 76 razy

Post autor: Atina »

Dorotko 65 warto zawsze spróbować pojechać na Podwale
Byłam w zeszłym tygodniu świadkiem jak pani oddawała swoje skierowanie i prosiła o Inowrocław właśnie...
Awatar użytkownika
DorotaB
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Dorotko póki jeszcze nie masz papierowego skierowania dzwoń do Pomorskiego NFZ. Może coś się uda zmienić, tak byś pojechała w wymarzone góry. Ktoś rezygnuje, ktoś inny radością skorzysta. :P
Awatar użytkownika
ysy
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 03 kwie 2022 21:22
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: ysy »

Witam kolejkowiczów :kwiat: :D
Po siedmiu miesiącach od złożenia wniosku przy numerze 1000, dostałem przydział na marzec do REVITY w Muszynie. :D
Awatar użytkownika
DorotaB
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Moi drodzy współoczekujący
Czasem dochodzą mnie informacje, że nie można dodzwonić się do NFZ. Zatem informuje iż tuż po godz. 15 miła pani z NFZ Gdańsk odebrała telefon ode mnie oraz odnotowała moją prośbę odnośnie terminu i miejscowości do której chciałabym być skierowana na najbliższy turnus.
Zatem czekam na kwiecień w Ino. :lol:
:kwiat: :kwiat: :kwiat:
Awatar użytkownika
Asik_
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

DorotoB,
fajnie,że się dodzwoniłaś. :D Życzę Tobie spełnienia pragnień i serdecznie pozdrawiam :kwiat:
Awatar użytkownika
Asik_
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

:kwiat:
ysy pisze: 23 sty 2024 07:41 Witam kolejkowiczów :kwiat: :D
Po siedmiu miesiącach od złożenia wniosku przy numerze 1000, dostałem przydział na marzec do REVITY w Muszynie. :D
Marzec trochę wcześnie,ogrody w Muszynie jeszcze śpiące snem zimowym,ale cóż zrobić,nie wszystko możliwe co się chce :( Życzę owocnych zabiegów i dobrego odpoczynku. :kwiat: :kwiat:
dorotka65
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 20 sty 2018 18:33
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: dorotka65 »

Dziękuję wszystkim za podpowiedzi.Pozdrawiam :kwiat:
ODPOWIEDZ