Goczałkowice Zdrój - pawilon Limba

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
brrrelok
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 30 sie 2013 23:04
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 6

Goczałkowice Zdrój - pawilon Limba

Post autor: brrrelok »

Witam.
Dostałem skierowanie do Goczałkowic do pawilonu Limba. Zabiegi podobno są OK natomiast zakwaterowanie kiepskie (bardzo delikatnie mówiąc). Pokoje jak za PRL-u, brak TV, czajnika o internecie czy lodóweczce nie wspomnę. Pokoje tylko dwu osobowe. Bardzo proszę o opinię wszystkich którzy tam byli i tych co tylko słyszeli o Limbie ale z pewnych źródeł.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
brrrelok
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Re: Goczałkowice Zdrój - pawilon Limba

Witam.
Nikt z forumowiczów nie był w Limbie ? Nikt nic nie wie ? Pomóżcie zweryfikować informacje na temat tego obiektu. Dla uściślenia pawilon Limba należy do "Uzdrowisko Goczałkowice-Zdrój Wojewódzki Ośrodek Reumatologiczno-Rehabilitacyjny"

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
graszka
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 17 kwie 2012 11:23

Post autor: graszka »

:) Witaj
Byłam pare lat temu w Goczałkowicach niestety w Magnoli. Pokoje wczesny Gierek:D byłam w jedynce więc miałam czajnik dla wieloosobowych czajnik był na korytarzu. Prysznice również były na korytarzach. Warunki spartańskie. Zabiegi za to na najwyższym poziomie i to się liczy najbardziej:) Towarzystwo też było fajne więc na inne niedogodności nie zwracałam uwagi.Pozdrawiam i życzę miłych wspomnień z pobytu w Goczałkowicach, które miło wspominam :)
Awatar użytkownika
brrrelok
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Dziękuję za informacje, tak właśnie słyszałem że baza zabiegowa jest OK natomiast z bazą noclegową zatrzymali się w zaszłym stuleciu. Jedno mnie tylko wkurza dlaczego musimy płacić te same pieniądze za diametralnie różne warunki pobytu. Miałem to szczęście że moje poprzednie sanatorium było super wypasione a teraz ..... czarna dziura :( :( :(
Awatar użytkownika
seti36
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 lip 2009 18:09
Staż sanatoryjny: 8
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 3 razy

Post autor: seti36 »

Witaj. :)
Miałem okazję być w pawilonie Limba w Goczałkowicach dobre parę lat temu, było to moje pierwsze sanatorium.Pawilon wczesny Gierek pokoje 2 osobowe w pokoju wc prysznic czajnik i radio Typu Bambino 2.Tv w świetlicy na 3 piętrze i na 2 piętrze był na korytarzu .Wyżywienie było dowożone do Limby stołówka była na parterze porcje żywieniowe tak aby tylko prze wegetować trzeba było się dożywiać . Co do bazy zabiegowej to była najlepsze , ze wszystkich jak byłem w innych ośrodkach sanatoryjnych. Podejście do zabiegu bardzo profesjonalne z dbałością o kuracjusza. Pozdrawiam i życzę miłego wypoczynku w Goczałkowicach. :)
Awatar użytkownika
brrrelok
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Jestem przerażony warunkami o których piszecie. Moje poprzednie sanatorium a zarazem pierwsze w krótkiej karierze to Dedal w Polańczyku (Bieszczady).
Pokój jednoosobowy z balkonem a na wyposażeniu TV, radio, telefon, lodówka, czajnik, talerzyki, szklanki, sztućce (w przygotowaniu internet w każdym pokoju). łazienka wspólna z pokojem dwu osobowym. No i można było trochę pojeździć po pięknych Bieszczadach. Ta Limba w porównaniu z Dedalem to średniowiecze a płacić musimy tak samo. Pocieszające jest tylko to że zabiegi jak piszesz, stoją na wysokim poziomie.
Jeszcze na dodatek mieszkam od Goczałkowic ..... 40 Km :evil: :evil: :evil:
Dziękuję za info
Awatar użytkownika
seti36
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Witaj.To co opisywałem o LImbie to było z 7 lat temu do tego czasu może się coś zmieniło .A skoro masz do Goczałkowic 40 km to możesz podskoczyć i sam sprawdzić np w weekend. Ja do Goczałkowic miałem 30km.
Awatar użytkownika
brrrelok
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Byłem zobaczyć. Limbę widziałem z zewnątrz (budynek wygląda jak hotel robotniczy) i korytarze (niezbyt ciekawe) dlatego mnie ciekawi jak wyglądają pokoje i jak są wyposażone. Na temat Limby w necie praktycznie nie ma informacji (a zdjęć to nie ma wcale) a nieliczne wpisy mówią o bardzo kiepskich warunkach zakwaterowania dlatego szukam potwierdzenia lub zaprzeczenia tych informacji. Zakład przyrodoleczniczy czyściutki, chyba po dużym remoncie.
Awatar użytkownika
seti36
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Post przez kuracjuszka51 » 09 lut 2012 15:57

Byłam w Limbie styczeń- luty 2010 , być może coś się zmieniło na lepsze-oby.Standard pokoi poniżej średniej krajowej-wczesny gierek, personel sprzątający pojawiał się i znikał a wszechobecne pajęczyny i brudne firanki (na korytarzach czarne od brudu) nikomu nie przeszkadzały, pokoi jednoosobowych wówczas nie było pomimo informacji w internecie o takich, brak ręczników- Limba to tylko hotel do spania, zabiegi w innym bloku, stołówka w jeszcze innym- stąd łatwa możliwość przeziębienia się :( Stołówka chyba na 100 osób najmarniej- wyposażona w mocno wysłużone stoliki świetlicowe i krzesła, które były tak zimne,że należało na siedzenia kłaść ręczniki...smętny grajdołek z jednym lokalem do tańców i panem orkiestrą...wszystko ocieplała metaxa i pan W.który niestety panem był tylko w Goczałkowicach...Podsumowując- miernota w każdym calu.
bas123
Na forum od: 12 paź 2013 11:42
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: bas123 »

Witam serdecznie :) w marcu wybieram się właśnie do Limby w Goczałkowicach. Napiszcie proszę jak tam jest aktualnie, bo opinie sprzed jakiegoś czasu są raczej nieciekawe... ;) Może był tam ktoś niedawno? Czytałam, że ośrodek miał przechodzić generalny remont i to za grube pieniądze, jak to wygląda w rzeczywistości? I jak obecnie z bazą zabiegową? :)
ODPOWIEDZ