Świnoujście 1.08-22.08.2023

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
IwonkaP
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 23 cze 2023 00:15

Świnoujście 1.08-22.08.2023

Post autor: IwonkaP »

Jak w tytule wybieram się do Świnoujścia. Może są tutaj osoby, które w tym terminie jadą z Białegostoku?
A może są osoby, które jeździły i podpowiedzą mi jak najlepiej dojechać? Bezpośredni pociąg jest jeden, który wyjeżdża 8:46 i na miejscu jest 20:53 (12 h jazdy). Jak na kwaterunek g. 21 jest chyba zbyt późno. Jechać dzień wcześniej? Czy jest możliwość wykupienia jednego dodatkowego noclegu przed turnusem?
Gość

Re: Świnoujście 1.08-22.08.2023

Post autor: Gość »

Z tym noclegiem to nikt Ci nie pomoże dopóki nie napiszesz do jakiego Sanatorium jedziesz. A najlepiej moim zdaniem zadzwonić tam wieczorkiem na recepcję kiedy Panie mają więcej luzu i dowiedzieć się u źródła czy można przyjechać wcześniej i na jakich zasadach.
Bo to różnie z tym bywa...
Ale terminu i miejsca to można pozazdrościć 🙂
IwonkaP
Kuracjusz
Kuracjusz

Dziękuję za odpowiedź, będę w Bałtyku.
Awatar użytkownika
Muzyczka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 23 mar 2018 19:45
Oddział NFZ: Małopolski
Podziękował: 5 razy
Podziękowano: 3 razy

Post autor: Muzyczka »

Witam, ogólnie mówiąc, jeżeli Pani z pociągu zdąży do godziny 22, tj. jednak to jest blisko z pociągu do promu, parę kroków ituż zaraz jest prom kursujący co 20 minut, a na promie proszę zamówić taksówkę Odra Świnoujście, by czekała po drugiej stronie, kiedy Pani wysiądzie i za 5-10 minut będzie Pani w Bałtyku za 15 zł... Ewentualnie autobus chyba nr 5 lub 6.. nie pamiętam dobrze, jest tuż przy ulicy, koło promu. Gdyby coś zaszło niespodziewanego, przy wejściu do obiektu po
prawej stronie jest dzwonek i można dzwonić, odtworzą z recepcji. Wtedy można jechać spokojnie w dniu przyjazdu. Są one zawsze w Bałtyku we wtorki i nie ma dnia wolnego na wymianę, pomiędzy turnusami, tylko odbywa to się w tym samym dniu, wyjazdy i przyjazdy.....
Często Panie dzwonią przed turnusem, żeby zapytać się, czy Pani jest dobrze chodzącą osobą i gdzie umieścić Panią, czy na parterze czy wyżej, więc powinien być telefon z Bałtyku.. Proszę śmiało też dzwonić na receptę , czasem jest trudno dodzwonić się , ale myślę, że Panie odbiorą spokojnie wieczorem lub popołudniem, lub czasem z samego rana....
A propos jechania wcześniej o jeden dzień, jak Pani pytała, też można spytać się tel., jeśli nie było kompletu na turnusie poprzednim i jest pokój wolny, to może Panie zaoferują nocleg. To nieduży obiekt. Proszę pytać u źródła. Serdecznie pozdrawiam
IwonkaP
Kuracjusz
Kuracjusz

Dziękuję za informacje, na pewno się przydadzą. Poczekam jeszcze z tydzień i będę dzwoniła.
W Bałtyku byłam 15 lat temu i wszystko pamiętam jak przez mgłę.
Kiedyś byłam w pokoju 2-osobowym, z dziewczyną w podobnym wieku do mojego, teraz też bym tak chciała.
Wtedy na stołówkę wychodziło się do innego budynku, a teraz czytam że chyba jest na miejscu. Tak?
Awatar użytkownika
Muzyczka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Tak, stołówka na miejscu, i to bdb, na samym dole, tj.parter niski , są dwa pomieszczenia kameralne, jedno mniejsze, drugie większe, kiedyś było jedno, teraz dwa.
Serdecznie pozdrawiam
Awatar użytkownika
Muzyczka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Ja będę po Tobie, turnus mam 22.08-12.09. ..
IwonkaP
Kuracjusz
Kuracjusz

Super!
Szkoda, że się miniemy.
To będzie mój drugi pobyt w sanatorium i powrót po 15 latach do tego samego obiektu. Wtedy byłam przełom lipca i sierpnia.
Ciekawa jestem, czy dużo się zmieniło.
Awatar użytkownika
Muzyczka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Szczerze-nie mam porównania....
Pierwszy raz byłam w 2018 r..- wtedy już była na dole stołówka-jeden pokój .... W pandemii drugie pomieszczenie zrobili...
Pozdrawiam 🌹
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

W 2015 roku stołówka miała dwa pomieszczenia i była w podziemiach.
Nie jest to chyba aż tak istotne.Podejrzewam, że w Bałtyku wiele nie zmieniło się. Budynek wymaga kapitalnego remontu. Istotne jest to, że zabiegi na miejscu.
ODPOWIEDZ