Niepełnosprawność
- Felice
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 sty 2011 10:42
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 33 razy
- Podziękowano: 109 razy
Re: Niepełnosprawość
Przeczytaj jeszcze raz dokładnie co napisałam. Ty masz tylko jedno w głowie…
- GIENIA
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 18 maja 2016 10:12
- Oddział NFZ: Małopolski
- Staż sanatoryjny: 16
- Podziękował: 259 razy
- Podziękowano: 138 razy
- Felice
- Przyjaciel forum

Pani nie broni Pana Mareczka, który nie jest warszawiakiem … pani również nie ma z Panem pod górkę.darek pisze: 23 kwie 2023 23:12 SUPER ,że Pani TAK BRONI Pana Mareczka Warszawiaka
SUPER
Pan Marek
Wyraźnie napisał co Go Interesuje
DOFINANSOWANIE do Pobytu Wczasowego
Wiem ,że Pani Ma mocno pod Górkę że Mną
BO............................................................................................................
Wiem ,że Wszystko co co Złe to nie koniecznie Pan z Gdańska Tylko JA
Piszę to, co czuję w danym momencie i najważniejszego z tego co napisałam nie zrozumiałeś, a szkoda.
- Hipokryt
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 11 lut 2015 18:49
- Staż sanatoryjny: 21
Niepełnosprawość
To jest pytanie retoryczne. Wystarczy śledzić temat i odpowiedź gotowaKleinehexe pisze: 21 kwie 2023 19:43 Hipokryt, bardzo bym prosiła o sprecyzowanie komu stawiasz tę diagnozę, bo nieporozumienia powstają.![]()
Noszenie w sobie nienawiści jest poważną niepełnosprawnością, która znacznie utrudnia normalne funkcjonowanie, Niestety, na tą przypadłość nie dają orzeczenia o niepełnosprawności, czyli dawnej grupy inwalidzkiej. Tu żadna rehabilitacja nie pomoże, ale dobry psychoterapeuta miałby co robić. Imienia pacjenta nie wymieniam
-
Kleinehexe
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 20 mar 2020 22:12
- Podziękował: 26 razy
- Podziękowano: 73 razy
Zgodzę się natomiast ze stwierdzeniem, że noszenie w sobie nienawiści bardzo nam szkodzi, odbija się to na naszym zdrowiu, nie tylko psychicznym. Podobnie działa trzymanie w sobie żalu, urazy itp. uczuć. Za to umiejętność odpuszczania, wybaczania może mieć dla nas zbawienne skutki.
- Hipokryt
- Super Kuracjusz

Niepełnosprawość
Psychoterapia jest również pewną formą rehabilitacji, która nie zawsze znajduje zrozumienie i rzadko ma miejsce na turnusach rehabilitacyjnych dla osób niepełnosprawnych
Tak, czy inaczej, należy dołożyć wszelkich starań, aby ta niepisana niepełnosprawność, jaką jest nienawiść, na dobre opuściła pacjenta
- Felice
- Przyjaciel forum

Może również nie przesadzaj, sam doskonale wiesz co znaczy niepełnosprawność, więc z tego raczej nie ironizuj.Noszenie w sobie nienawiści jest poważną niepełnosprawnością, która znacznie utrudnia normalne funkcjonowanie
- Hipokryt
- Super Kuracjusz

Niepełnosprawność
Tym razem zdecydowanie nie zgadzam się wobec takiej poradyKleinehexe pisze: 24 kwie 2023 06:10 (...) Idź do najbliższej fundacji działającej na rzecz dzieci z niepełnosprawnościami. Zarejestruj się jako wolontariusz, weź puszkę i idź pod market kwestować, może spotkasz tam swoje odbicie w lustrze, a już z pewnością będziesz miał okazję odczuć co znaczy obojętność.
Być może wtedy zrozumiesz jak to przyjemnie jest prosić o jałomużnę.
Nasz Przyjaciel forumowy jest dużym, silnym mężczyzną w kwiecie wieku i sam widok takiej osoby kwestującej z puszką wyglądałby co najmniej niewiarygodnie a nawet komicznie
-
Kleinehexe
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 20 mar 2020 22:12
- Podziękował: 26 razy
- Podziękowano: 73 razy
wzmacnianie stereotypowych przekonań.
Myślę, że nie każda osoba z niepełnosprawnością czy osoba starsza jest w stanie kwestować osobiście, choć pewnie wiarygodność takiej zbiórki w oczach ludzi wzrasta.
Oczywiście pomagać można w różny sposób, jeśli tylko ktoś tego chce. Nie musi to być wyłącznie pomoc finansowa, jednak odniosłam się do tej formy, gdyż na jej temat toczyła się dyskusja.
Każdy niech sam decyduje czy i jak będzie pomagać i nikt nie ma prawa tej decyzji podważać, jedynie osoba, której tę pomoc się niesie, gdyby tego sobie nie życzyła.
- dani888
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 12 lis 2019 20:15
- Oddział NFZ: Podlaski
- Staż sanatoryjny: 2
Posty odbiegają od tematu więc moim zdaniem Moderator powinien też zamknąć ten temat .
Nie zgłaszam ale mam nadzieję , że w wolnej chwili przeanalizuje .
Odnośnie nienawiści to fakt - stwierdzam , że są tu takie osoby i to nie jest Darek .
Tutaj moim zdaniem nie potwierdza się powiedzenie , że od nienawiści do miłości jest jeden krok .
Druga sprawa - wygląda mi to na super prowokację i mniemanie o tym , że zostanie to bez
żadnych konsekwencji jak było dotychczas
Przypominam , że temat ma nazwę ,,Niepełnosprawność " !