Obecnie przebywam w pięknym miejscu jakim jest Wielka Pieniawa w Polanicy Zdroju. Warunki pobytu i zabiegi są adekwatne do mojego schorzenia jakim jest przebyty ostatnim czasie zawał serca. Zabiegi mam na miejscu oprócz jednego na który musze chodzić około 200 metrów do ośrodka "Zdrowie" Zabiegi nie które są do popołudnia od 7 rano, ale na obiad można zdążyć i wcale się nie trzeba śpieszyć, aby zdążyć. Warunki mieszkalne nie są złe na wyposażeniu jest telewizor płatny 6 złotych za dobe, radio, komplet sztućców i zastawa oraz czajnik, lodówka. Pokoje są dwuosobowe, ale jedynke trzeba zarezerwować sobie z wyprzedzeniem. Bardzo miła obsługa klienta i Pań sprzątających jak i na jadalni. Opłata klimatyczna jest pobierana w trakcie pobytu wynosi 3,50 za dobe. Jeśli chodzi o fajfy i dancingi to pierwsze czyli fajfy są w restauracji "Zdrojowa" owszem dancingi również, jest jeszcze jedna restauracja "Merlin" oddalona około 500 metrów od Wielka Pieniawa tylko trzeba lekko się na gimnastykować pod górke. Zabiegi w moim przypadku mam od poniedziałku do soboty.
Pozdrawiam wszystkich kuracjuszy jak i przyszłych, którzy przyjadą po mnie na piękny zimowy turnus do pięknego miejsca jakim jest "Wielka Pieniawa" w Polanicy Zdrój, również pozdrawiam wszystkich z forum "Nasze Sanatorium" Trzymajcie się cieplutko. Pozdrawiam Serdecznie.
Alek