POLANICA ZDRÓJ-WIELKA PIENIAWA

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
forumowicz

POLANICA ZDRÓJ-WIELKA PIENIAWA

Post autor: forumowicz »

Witam Wszystkich :)
Obecnie przebywam w pięknym miejscu jakim jest Wielka Pieniawa w Polanicy Zdroju. Warunki pobytu i zabiegi są adekwatne do mojego schorzenia jakim jest przebyty ostatnim czasie zawał serca. Zabiegi mam na miejscu oprócz jednego na który musze chodzić około 200 metrów do ośrodka "Zdrowie" Zabiegi nie które są do popołudnia od 7 rano, ale na obiad można zdążyć i wcale się nie trzeba śpieszyć, aby zdążyć. Warunki mieszkalne nie są złe na wyposażeniu jest telewizor płatny 6 złotych za dobe, radio, komplet sztućców i zastawa oraz czajnik, lodówka. Pokoje są dwuosobowe, ale jedynke trzeba zarezerwować sobie z wyprzedzeniem. Bardzo miła obsługa klienta i Pań sprzątających jak i na jadalni. Opłata klimatyczna jest pobierana w trakcie pobytu wynosi 3,50 za dobe. Jeśli chodzi o fajfy i dancingi to pierwsze czyli fajfy są w restauracji "Zdrojowa" owszem dancingi również, jest jeszcze jedna restauracja "Merlin" oddalona około 500 metrów od Wielka Pieniawa tylko trzeba lekko się na gimnastykować pod górke. Zabiegi w moim przypadku mam od poniedziałku do soboty.
Pozdrawiam wszystkich kuracjuszy jak i przyszłych, którzy przyjadą po mnie na piękny zimowy turnus do pięknego miejsca jakim jest "Wielka Pieniawa" w Polanicy Zdrój, również pozdrawiam wszystkich z forum "Nasze Sanatorium" Trzymajcie się cieplutko. Pozdrawiam Serdecznie.
Alek
Awatar użytkownika
SEBUS78
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 06 sty 2014 20:10
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 1

Re: POLANICA ZDRÓJ-WIELKA PIENIAWA

Post autor: SEBUS78 »

Alek możesz na pisać co to za zabiegi :?: :?: :?: mam te same schorzenie i będę w Wielkiej Pieniawie od 13 lutego Dzwoniłem żeby załatwić pokój dwu osobowy powiedzieli że pierw małużeństwa mają pierwszeństwo może masz jakiś sposób ??? Będę wdzięczny za każdą informacje odnośnie tego sanatorium Pozdrawiam i życze udanego wypoczynku
Awatar użytkownika
Selene
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 16 maja 2010 11:51
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 12

Post autor: Selene »

Alku :) życzę Tobie trafnych zabiegów i skutecznej kuracji, cudnej pogody i super towarzystwa :!:
Odpoczywaj i baw się dobrze :!: :D
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Witaj Selene :kwiat: Sebus78.
Selene bardzo dziekuje za życzenia oraz pamięć, tak samo pozostałym forumowiczom :) :) :)
Sebus jeśli chodzi o pokój dwuosobowy to otrzymujesz przy samym przyjeździe z osobą, która będzie tak jak Ty na pobycie, jeśli chodzi o pokój jednoosobowy to tak jak pisałem wcześniej trzeba zadzwonić wcześniej robiąc sobie rezerwacje, a jeśli nie ma miejsc to nie wiem jak można inaczej. Zabiegi nie napisze Ci jakie mam ponieważ jutro będe miał zmieniane, ale jeśli jesteś tak jak Ja po zawale mięśnia sercowego to basen możesz mieć czyli gimnastyka w basenie i hydromasaż, ale zabiegi są ustalane z lekarzem po przyjeździe z Tobą indywidualnie. Więc ciężko mi coś więcej napisać o zabiegach. Zmykam spać rano trzeba wstawać na zabieg :) Dobranoc.
Pozdrawiam Serdecznie.
Alek
ODPOWIEDZ