Niepełnosprawność
-
Kleinehexe
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 20 mar 2020 22:12
- Podziękował: 26 razy
- Podziękowano: 73 razy
Re: Niepełnosprawość
Nie każdy też się chwali swoimi zasługami, bo nie o to, nie o to...
-
zbigniew165
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 03 maja 2016 22:43
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 10
- Podziękował: 73 razy
- Podziękowano: 97 razy
Moim zdaniem Darkowi nie chodzi o jego osobisty konflikt z Hipokrytem, tylko sposób jego pisania i zachowania się wobec prawie wszystkich z małymi wyjątkami użytkownikom naszego forum.
-
Kleinehexe
- Super Kuracjusz

Komentarze Hipokryta biorę w gruby nawias. Kiedy mu odpisuję na zaczepki, zwracam się bezpośrednio do niego i proszę nie odbierać tego jako poparcie lub atak na kogokolwiek.
Problemy osób z niepełnosprawnościami znane są wielu osobom i nie trzeba tego nikomu udowadniać, choć takie głosy się tu pojawiły.
- darek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lut 2012 20:21
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 13 razy
- Podziękowano: 84 razy
Nie NIE UOGULNIAM ,że wszyscy Opiekunowie żerują .
Jestem w takim przedziale wiekowym ,że Pamiętam te Getta -tak GETTA dla Osób Niepełnosprawnych w czasach Realnego Socjalizmu.
Pamiętam a i widziałem z Bliska takie ośrodki.
Ja chciałbym ,aby Osoby Niepełnosprawne i ich Opiekunowie Mogli GODNIE ŻYĆ.
Niestety obecne Trudne czasy spowodowały to ,że My jako Społeczeństwo straciliśmy tą Empatię Empatię wobec Nas samych jak i.
Ja Nie ukrywam ,że Niestety Znam kilka Przypadków ,że Ktoś na TYM BEZBRONNYM Inwalidzie doszedł do czegoś
Pomijam aspekty Finansowe czy inne
Ja Nikogo NIE ATAKUJĘ ATAKUJĘ SYSTEM
System ,który jest delikatnie mówiąc do bani.
System daje możliwość otrzymania Pompy Insulinowej dla Chorego na CT-1
Ale Jest ograniczenie wiekowe
System daje Możliwość wymiany nawet po 2 latach.
Pacjent otrzymuje Kolejną i co robi ???
Mamusia-Tatuś -Wystawia Nowa na alegro za kwotę x -zbliżoną do Rynkowej.
Osoba 26+ Nie otrzyma tej Pompy
Pobobnie było z Systemem Monitorowania Libra
Do stycznia Refundowane tylko dla Pewnej Grupy
Teraz nagle Mogą Kupić w preferencyjnej Cenie wszyscy którzy mają podawaną Insulinę powyżej 3 x na dobę
Przytoczyłem tutaj Przykład jednego Schorzenia Cukrzycy CT-1
Jest wiele Nieprawości nawet w dopłatach na Turnusy z PFRON
DLACZEGO wzorem innych Państw nie ma dopłaty obligatoryjnej do Grupy-orzeczenia
Dla Każdego Inwalidy
W jednakowych Kryteriach.
Ja zacytowałem wytyczne jakie Obowiązują w Katowicach
Niestety od 10 lat Priorytet DZIECI
OK
Ale mamy coraz szerszą Gamę schorzeń oraz Osób Chorych
Okazuje się ,że obecnie był przypadek bardzo rzadkiego schorzenia i okazuje się ,że Nie jest ono sklasyfikowane i BRAK dotacji
- jacky6
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 05 mar 2014 14:39
- Staż sanatoryjny: 8
- Podziękował: 34 razy
- Podziękowano: 36 razy
Niepełnosprawość tu i tam
Zabrakło zdefiniowania kiedy zaczyna się i kiedy kończy się niepełnosprawność.
Czyżby istniała jeno podczas "aktywności zawodowej" ?
A jak jest wcześniej i później ?
- Felice
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 sty 2011 10:42
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Podziękował: 33 razy
- Podziękowano: 109 razy
MOGĄ na WSZYSTKICH wylewać POMYJE - Bo Mieli "Pecha"”
Darek co Ty za bzdury piszesz, jakiego pecha? Zastanów się czasem zanim w swoim wylewie słów takich sformułowań użyjesz.
Tym ludziom urodziło się dziecko, wyczekiwane jak każde. Otaczają je miłością od pierwszych chwil i chcą im dać wszystko co najlepsze łącznie z rehabilitacją. Jest tylko jeden szczególny aspekt, który ich wyróżnia… niektóre (nie wszystkie) z ich dzieci przez całe życie wymagają całodobowej opieki. Nie masz pojęcia jakie to trudne w codziennym życiu. Często jest tak, że opiekun musi być obecny podczas zajęć rehabilitacyjnych. A gdzie czas na odpoczynek dla tych ludzi, czas dla pozostałych ich dzieci?
W żadnym systemie nie ma dobrych rozwiązań dla takich szczególnych przypadków, gdzie indziej może są lepsze rozwiązania finansowe, ale nigdzie nie ma idealnego środka.
- darek
- Przyjaciel forum

SUPER
Pan Marek
Wyraźnie napisał co Go Interesuje
DOFINANSOWANIE do Pobytu Wczasowego
Wiem ,że Pani Ma mocno pod Górkę że Mną
BO............................................................................................................
Wiem ,że Wszystko co co Złe to nie koniecznie Pan z Gdańska Tylko JA
- darek
- Przyjaciel forum

NIGDY nie odnosiłem się do innych Postronnych OsóbFelice pisze: 23 kwie 2023 07:07 „Czyli Osoby posiadające Dziecko Niepełnosprawne
MOGĄ na WSZYSTKICH wylewać POMYJE - Bo Mieli "Pecha"”
Darek co Ty za bzdury piszesz, jakiego pecha? Zastanów się czasem zanim w swoim wylewie słów takich sformułowań użyjesz.
Tym ludziom urodziło się dziecko, wyczekiwane jak każde. Otaczają je miłością od pierwszych chwil i chcą im dać wszystko co najlepsze łącznie z rehabilitacją. Jest tylko jeden szczególny aspekt, który ich wyróżnia… niektóre (nie wszystkie) z ich dzieci przez całe życie wymagają całodobowej opieki. Nie masz pojęcia jakie to trudne w codziennym życiu. Często jest tak, że opiekun musi być obecny podczas zajęć rehabilitacyjnych. A gdzie czas na odpoczynek dla tych ludzi, czas dla pozostałych ich dzieci?
W żadnym systemie nie ma dobrych rozwiązań dla takich szczególnych przypadków, gdzie indziej może są lepsze rozwiązania finansowe, ale nigdzie nie ma idealnego środka.
Zawsze Myslałem tylko o Osobie ,które w PW przesłała Mi informacje ,że w ramach KRS -podatki chetnie przyjmie %
-
Kleinehexe
- Super Kuracjusz

Darku, naprawdę Ci szczerze współczuję. Żyć ciągle w przeszłości, w negatywnych uczuciach to musi był destrukcyjne, najbardziej dla Ciebie samego, a już na pewno ma negatywny wpływ na zrozumienie intencji wypowiedzi innych.
Mam taką propozycję pewnego doświadczenia, może to ci pozwoli spojrzeć jaśniej na problem. Idź do najbliższej fundacji działającej na rzecz dzieci z niepełnosprawnościami. Zarejestruj się jako wolontariusz, weź puszkę i idź pod market kwestować, może spotkasz tam swoje odbicie w lustrze, a już z pewnością będziesz miał okazję odczuć co znaczy obojętność.
Być może wtedy zrozumiesz jak to przyjemnie jest prosić o jałomużnę.
-
Kleinehexe
- Super Kuracjusz