Niepełnosprawność

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 20 mar 2020 22:12
Podziękował: 26 razy
Podziękowano: 73 razy

Re: Niepełnosprawość

Post autor: Kleinehexe »

Wypowiadać na Forum może się każdy i nikt nie powinien nikomu tego zabronić. Ważne jednak jest to jak to czynimy. Za nim klikniemy "wyślij", zastanówmy się nad tym, że nie czyta tego jedna osoba. Jeśli ktoś ma żal do Hipokryta, to niech zwraca się do niego, a nie pisze ogólnie o opiekunach osób z niepełnosprawnościami. Jestem przekonana, że znajdą się takie osoby tu na Forum, które się nawet nie odezwą, mimo że jest im bardzo przykro po lekturze niektórych wypowiedzi.
Nie każdy też się chwali swoimi zasługami, bo nie o to, nie o to...
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 73 razy
Podziękowano: 97 razy

Post autor: zbigniew165 »

O swoich zasługach, jak to napisałaś wspomniałem tylko dlatego, aby pokazać, że znane mi są problemy osób niepełnosprawnych i ich opiekunów.
Moim zdaniem Darkowi nie chodzi o jego osobisty konflikt z Hipokrytem, tylko sposób jego pisania i zachowania się wobec prawie wszystkich z małymi wyjątkami użytkownikom naszego forum.
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Mnie, myślę, że Ewiko także i pewnie kilku osobom również, nie chodzi o prowokacyjne wpisy Hipokryta, tylko o dyskusję dotyczącą "żerowania" na niepełnosprawności. :roll:
Komentarze Hipokryta biorę w gruby nawias. Kiedy mu odpisuję na zaczepki, zwracam się bezpośrednio do niego i proszę nie odbierać tego jako poparcie lub atak na kogokolwiek.
Problemy osób z niepełnosprawnościami znane są wielu osobom i nie trzeba tego nikomu udowadniać, choć takie głosy się tu pojawiły.
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Post autor: darek »

Proszę Państwa

Nie NIE UOGULNIAM ,że wszyscy Opiekunowie żerują .

Jestem w takim przedziale wiekowym ,że Pamiętam te Getta -tak GETTA dla Osób Niepełnosprawnych w czasach Realnego Socjalizmu.
Pamiętam a i widziałem z Bliska takie ośrodki.

Ja chciałbym ,aby Osoby Niepełnosprawne i ich Opiekunowie Mogli GODNIE ŻYĆ.

Niestety obecne Trudne czasy spowodowały to ,że My jako Społeczeństwo straciliśmy tą Empatię Empatię wobec Nas samych jak i.

Ja Nie ukrywam ,że Niestety Znam kilka Przypadków ,że Ktoś na TYM BEZBRONNYM Inwalidzie doszedł do czegoś
Pomijam aspekty Finansowe czy inne

Ja Nikogo NIE ATAKUJĘ ATAKUJĘ SYSTEM
System ,który jest delikatnie mówiąc do bani.

System daje możliwość otrzymania Pompy Insulinowej dla Chorego na CT-1
Ale Jest ograniczenie wiekowe
System daje Możliwość wymiany nawet po 2 latach.
Pacjent otrzymuje Kolejną i co robi ???
Mamusia-Tatuś -Wystawia Nowa na alegro za kwotę x -zbliżoną do Rynkowej.

Osoba 26+ Nie otrzyma tej Pompy

Pobobnie było z Systemem Monitorowania Libra
Do stycznia Refundowane tylko dla Pewnej Grupy

Teraz nagle Mogą Kupić w preferencyjnej Cenie wszyscy którzy mają podawaną Insulinę powyżej 3 x na dobę

Przytoczyłem tutaj Przykład jednego Schorzenia Cukrzycy CT-1

Jest wiele Nieprawości nawet w dopłatach na Turnusy z PFRON

DLACZEGO wzorem innych Państw nie ma dopłaty obligatoryjnej do Grupy-orzeczenia
Dla Każdego Inwalidy

W jednakowych Kryteriach.

Ja zacytowałem wytyczne jakie Obowiązują w Katowicach
Niestety od 10 lat Priorytet DZIECI
OK

Ale mamy coraz szerszą Gamę schorzeń oraz Osób Chorych
Okazuje się ,że obecnie był przypadek bardzo rzadkiego schorzenia i okazuje się ,że Nie jest ono sklasyfikowane i BRAK dotacji
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 mar 2014 14:39
Staż sanatoryjny: 8
Podziękował: 34 razy
Podziękowano: 36 razy

Niepełnosprawość tu i tam

Post autor: jacky6 »

Zabrakło zdefiniowania kiedy zaczyna się i kiedy kończy się niepełnosprawność.
Czyżby istniała jeno podczas "aktywności zawodowej" ?
A jak jest wcześniej i później ?

:mrgreen: Sometimes it's nice to live your dreams with your feet firmly on the ground ... :ugeek:

Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

„Czyli Osoby posiadające Dziecko Niepełnosprawne
MOGĄ na WSZYSTKICH wylewać POMYJE - Bo Mieli "Pecha"”
Darek co Ty za bzdury piszesz, jakiego pecha? Zastanów się czasem zanim w swoim wylewie słów takich sformułowań użyjesz.
Tym ludziom urodziło się dziecko, wyczekiwane jak każde. Otaczają je miłością od pierwszych chwil i chcą im dać wszystko co najlepsze łącznie z rehabilitacją. Jest tylko jeden szczególny aspekt, który ich wyróżnia… niektóre (nie wszystkie) z ich dzieci przez całe życie wymagają całodobowej opieki. Nie masz pojęcia jakie to trudne w codziennym życiu. Często jest tak, że opiekun musi być obecny podczas zajęć rehabilitacyjnych. A gdzie czas na odpoczynek dla tych ludzi, czas dla pozostałych ich dzieci?
W żadnym systemie nie ma dobrych rozwiązań dla takich szczególnych przypadków, gdzie indziej może są lepsze rozwiązania finansowe, ale nigdzie nie ma idealnego środka.
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

SUPER ,że Pani TAK BRONI Pana Mareczka Warszawiaka
SUPER

Pan Marek
Wyraźnie napisał co Go Interesuje
DOFINANSOWANIE do Pobytu Wczasowego

Wiem ,że Pani Ma mocno pod Górkę że Mną
BO............................................................................................................
Wiem ,że Wszystko co co Złe to nie koniecznie Pan z Gdańska Tylko JA
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Felice pisze: 23 kwie 2023 07:07 „Czyli Osoby posiadające Dziecko Niepełnosprawne
MOGĄ na WSZYSTKICH wylewać POMYJE - Bo Mieli "Pecha"”
Darek co Ty za bzdury piszesz, jakiego pecha? Zastanów się czasem zanim w swoim wylewie słów takich sformułowań użyjesz.
Tym ludziom urodziło się dziecko, wyczekiwane jak każde. Otaczają je miłością od pierwszych chwil i chcą im dać wszystko co najlepsze łącznie z rehabilitacją. Jest tylko jeden szczególny aspekt, który ich wyróżnia… niektóre (nie wszystkie) z ich dzieci przez całe życie wymagają całodobowej opieki. Nie masz pojęcia jakie to trudne w codziennym życiu. Często jest tak, że opiekun musi być obecny podczas zajęć rehabilitacyjnych. A gdzie czas na odpoczynek dla tych ludzi, czas dla pozostałych ich dzieci?
W żadnym systemie nie ma dobrych rozwiązań dla takich szczególnych przypadków, gdzie indziej może są lepsze rozwiązania finansowe, ale nigdzie nie ma idealnego środka.
NIGDY nie odnosiłem się do innych Postronnych Osób

Zawsze Myslałem tylko o Osobie ,które w PW przesłała Mi informacje ,że w ramach KRS -podatki chetnie przyjmie %
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

:o :shock: :shock:
Darku, naprawdę Ci szczerze współczuję. Żyć ciągle w przeszłości, w negatywnych uczuciach to musi był destrukcyjne, najbardziej dla Ciebie samego, a już na pewno ma negatywny wpływ na zrozumienie intencji wypowiedzi innych.
Mam taką propozycję pewnego doświadczenia, może to ci pozwoli spojrzeć jaśniej na problem. Idź do najbliższej fundacji działającej na rzecz dzieci z niepełnosprawnościami. Zarejestruj się jako wolontariusz, weź puszkę i idź pod market kwestować, może spotkasz tam swoje odbicie w lustrze, a już z pewnością będziesz miał okazję odczuć co znaczy obojętność.
Być może wtedy zrozumiesz jak to przyjemnie jest prosić o jałomużnę.
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Emocje zaciemniły mi umysł i zapomniałam o tym, że to ćwiczenie może Ci również dać wiele pozytywnych doświadczeń, czego szczerze życzę. :serce:
ODPOWIEDZ