Niepełnosprawność

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Re: Niepełnosprawość

Post autor: darek »

Ja NIE NEGUJĘ

Że Opieka a i Kasa jest potrzebna .
Bo tej kasy po prostu BRAK

Ale nie zgodzę się z przekazem ,że Wybaczmy Markowi Jego Intrygi bo............
To ,że Obrał sobie swego Czasu Mnie za obiekt drwin - Mam na to....
To ,że obraża Kolejne Osoby ok są dorosłe

Pytanie tylko czy Obrażając kogokolwiek Może zasłaniać się Swoim Dzieckiem
Bo Jest Chore

Znam i mogę przedstawić z Imienia Nazwiska wiele Osób ,które się poświęciły dla swojego Dziecka dziś Dorosłego
Zrezygnowały z marzeń nawet z wyjazdu na wakacje bo
Mówiąc brzydko - mają w Domu warzywko Koleżanka z lat szkolnych ma Taką Córkę z kilkoma schorzeniami
Córka ma chyba 38 czy 39 lat i ta Dziewucha od 39 lat siedzi przy niej i opiekuje się kilka lat temu została Wdową

Ale ona nawet nie ma czasu na Zobaczenie M-jak Miłość
Ludzie wokół oraz druga Córka ją wspomagają

Wielokrotnie pisałem i mówiłem ,że SYSTEM POMOCY Jest Zły

Wspomniałaś że wypominam

TAK

Bo irytuje mnie gdy Paniusia ,ktorej dziecko Zachorował a które jeszcze nie jest zdiagnozowane JUŻ WYSTĘPUJE o
Orzeczenie -Orzeczenie w niepełnosprawności nawet w Stopniu Znacznym z odpowiednimi pkt czyli 7 i 8

Generalnie System orzekania w tym Kraju JEST ZŁY
Jak i System POMOCY

JEST PFRON na ktory każdy pracujący łoży a z PFRONU kasa idzie nie na INWALIDÓW tylko na ....
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 253 razy
Podziękowano: 137 razy

Post autor: GIENIA »

darek pisze: 04 kwie 2023 22:55
Bo OPIEKUNOWIE jadący na tzw Opiece muszą Uzyskać jak NAJWIĘCEJ DLA SIEBIE
Darku , a gdyby Ci Twoi znajomi , o których piszesz ...

" Znam i mogę przedstawić z Imienia Nazwiska wiele Osób ,które się poświęciły dla swojego Dziecka dziś Dorosłego
Zrezygnowały z marzeń nawet z wyjazdu na wakacje bo
Mówiąc brzydko - mają w Domu warzywko Koleżanka z lat szkolnych ma Taką Córkę z kilkoma schorzeniami
Córka ma chyba 38 czy 39 lat i ta Dziewucha od 39 lat siedzi przy niej i opiekuje się kilka lat temu została Wdową

Ale ona nawet nie ma czasu na Zobaczenie M-jak Miłość
Ludzie wokół oraz druga Córka ją wspomagają "

przeczytali powyższy cytat :?: :?

Moim zdaniem , nie powinno się podchodzić do tematu pod kątem , czy danego niepełnosprawnego lubimy , czy wręcz przeciwnie :? .

Nie ma się co licytować , kto na co choruje .... schorzenie , schorzeniu nierówne , a grupa , grupie tak .....

Są osoby ze znacznym , w takim stanie zdrowia , jak powyżej opisałeś , te są faktycznie niezdolne do samodzielnej egzystencji , a są też osoby ze znacznym , które pomimo wielu schorzeń , są osobami w pełni samodzielnymi .
Jako przykład podam moją kuzynkę ... jej liczne schorzenia kwalifikowały Ją do orzeczenia stopnia znacznego . Kuzynka jeździ samochodem , prowadzi dom , opiekuje się malutkim wnusiem .
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Post autor: darek »

Gieniu

A Czy Twoja Kuzynka

Napsuła tyle krwi co Marek ?

Pojechał po mnie -bez słowa przepraszam
Pojechał po Ewie - BEZ Słowa przepraszam
Pojechał po Innych Osobach z Forum również zapomniał przeprosić

Ile razy Pan Administrator usuwał Posty Marka ?

No chyba ,że Marek ma specjalne względy i może sobie używać

A to przepraszam

Może w swym Archiwum ma Papiery jak ludkowie z sejmu ?

Bez Forum wytrzymam ,ale jeżeli Wszyscy dajemy zgodę to chyba coś jest nie halo
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Darku , nie wypowiadam się w sprawie Marka ... bo to inny temat , piszę tylko , abyśmy odnosili się do treści napisanego postu , nie biorąc pod uwagę Kto go napisał .
Awatar użytkownika
dani888
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 12 lis 2019 20:15
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: dani888 »

Czytam , czytam i po prostu słów mi brak .
Moim zdaniem prawie w każdej rodzinie jest osoba niepełnosprawna i nieważne czy to dziecko
czy osoba dorosła , wszyscy w mniejszym czy większym stopniu potrzebują jakiejś opieki .
Sama mam niepełnosprawność , siostra również a nawet mój wnusio - spektrum autyzmu .
Ale nie chodzi tu o moją rodzinę .
Zwróciłam tylko uwagę na to , kto wyciągnął ten temat z tzw. lamusa (ostatni wpis był w 2019 r.)
więc po co ? Pytam ! W celu kolejnej prowokacji i kłótni między forumowiczami ?
Moim zdaniem to tak wygląda , niestety....
I nie zdziwię się , że kolejny temat nasz Moderator zamknie , pewnie już został zgłoszony... :roll:
Darku , nie warto , zostaw to , po co masz się denerwować , zauważ , że są i adwokaci :roll: .
Poza tym idą święta , masz sporo racji ale odpuść , proszę .
P.s. Dodam tylko , że często te stopnie niepełnosprawności są i były załatwiane tak jak wyjazdy do sanatoriów kilka razy w roku... Suma sumarum = ludzie , którzy naprawdę tego potrzebują po prostu nie mają , korzystają ci , którzy nie powinni . Taka jest prawda.
Tu piszę ogólnie , nie indywidualnie .
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Danii ... zapisałam sobie te Twoje przemyślenia , co z nimi zrobię :?: jeszcze pomyślę ... ;)

" Dodam tylko , że często te stopnie niepełnosprawności są i były załatwiane tak jak wyjazdy do sanatoriów kilka razy w roku... Suma sumarum = ludzie , którzy naprawdę tego potrzebują po prostu nie mają , korzystają ci , którzy nie powinni . Taka jest prawda. ""

Ciekawa ta Twoja opinia ;)
Ostatnio zmieniony 05 kwie 2023 18:02 przez GIENIA, łącznie zmieniany 1 raz.
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 20 mar 2020 22:12
Podziękował: 26 razy
Podziękowano: 73 razy

Post autor: Kleinehexe »

GIENIA pisze: 05 kwie 2023 14:47 Darku , nie wypowiadam się w sprawie Marka ... bo to inny temat , piszę tylko , abyśmy odnosili się do treści napisanego postu , nie biorąc pod uwagę Kto go napisał .
Dokładnie tak Gieniu. :kwiat:
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 20 mar 2020 22:12
Podziękował: 26 razy
Podziękowano: 73 razy

Post autor: Kleinehexe »

A Czy Twoja Kuzynka

Napsuła tyle krwi co Marek ?
Darku, a czy to znaczy, że my mamy zachowywać się tak samo i psuć krew innym? Czy zastanowiłeś się nad tym, że Twoje słowa czyta nie tylko Marek vel Hipokryt i że swoją opinią mogłeś sprawić przykrość innym osobom, bo pisałeś bardzo ogólnie? Powiedz czym to się różni od dokuczliwego zachowania Hipokryta, bo dla mnie jest tak samo niewłaściwe.

Dodam, że nie jestem niczyim adwokatem. Mam w tej sprawie odmienne zdanie i nie będę nikomu przytakiwać, bo tego oczekuje. Patrzę na sprawę bardzo obiektywnie, bo w przeciwieństwie do niektórych, nie znam osobiście osób zamieszanych w ten niekończący się konflikt i nie kieruję się ani sympatią ani antypatią do kogokolwiek.
Awatar użytkownika
dani888
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 12 lis 2019 20:15
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: dani888 »

GIENIA pisze: 05 kwie 2023 18:01 Danii ... zapisałam sobie te Twoje przemyślenia , co z nimi zrobię :?: jeszcze pomyślę ... ;)

" Dodam tylko , że często te stopnie niepełnosprawności są i były załatwiane tak jak wyjazdy do sanatoriów kilka razy w roku... Suma sumarum = ludzie , którzy naprawdę tego potrzebują po prostu nie mają , korzystają ci , którzy nie powinni . Taka jest prawda. ""

Ciekawa ta Twoja opinia ;)
Gieniu , w sumie to po co zapisujesz ? Też tworzysz archiwum ? :lol: :lol: :lol: .
Bo przyznam się , że to już wszystko mnie śmieszy po prostu .
Dorośli ludzie a takie pierdoły .
A poważnie - rób sobie z tym co chcesz... bo gróźb nie obawiam się , szantażu również ;) .
Opinia jest moja i prawdziwa bo znam osoby , które kiedyś gdy było łatwiej pozałatwiały sobie grupy inwalidzkie , renty itp... , nie mają poważnych chorób a latają jak bąki na tańce , popijawy a ponoć takie chore biedactwa :lol: :lol: tylko współczuć...
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

" Opinia jest moja i prawdziwa bo znam osoby , które kiedyś gdy było łatwiej pozałatwiały sobie grupy inwalidzkie , renty itp... , nie mają poważnych chorób a latają jak bąki na tańce , popijawy a ponoć takie chore biedactwa :lol: :lol: tylko współczuć..."

:)

Oskarżanie ludzi i instytucji o nadużycia , nazywasz pierdołami :?: :shock: pisząc jeszcze publicznie , że znasz takie osoby :shock:
Ostatnio zmieniony 05 kwie 2023 18:39 przez GIENIA, łącznie zmieniany 2 razy.
ODPOWIEDZ