Witam w Nowym Roku
jestem w szoku , że zaraz wyjadę do sanatorium
pozdrawiam wszystkich którzy maja więcej wolnego czasu ode mnie i tych takich jak ja...zapracowanych na potęgę

blisko mnieMój tegoroczny wyjazd do "wód" obrał kierunek bliżej centralnej Polski

mam tak samoCzarodzieju ja zazwyczaj jestem zadowolona , oczywiście widzę mankamenty ale jeśli nie mam wpływu na pewne rzeczy to ściskam pośladki i doszukuję się pozytywów

Bibi2 pisze: 26 sty 2023 09:44 W tej chwili wszystkie regiony mają ekspresowe tępo,
Ośrodki sanatoryjne dostały "pietra" przed nową reformą i cudem zrobiły się miejsca![]()
Czyli upychają .....
Nie bardzo rozumiem, co oznacz określenie " Czyli upychająoraz co oznacza "dostały pierta '' i cudem zrobiły się miejsca
Obiekty sanatoryjne moją określoną ilość miejsc i dla takiej ilości świadczą usługi, zgodnie z zawartymi umowami.
Jestem po wizycie u lekarza pierwszego kontaktu i rozmową na ten temat. Rzeczywiście jest zaskakująco dużo rezygnacji.
Pacjenci, najczęściej seniorzy, rezygnują ponieważ przestraszyli się kosztów zarówno pobytu jak i podróży, często są po przebytej infekcji covidowej lub innej i mają gorsze samopoczucie oraz, jak usłyszałam, obawy są tak duże, że wzajemnie przekonują się, aby tym razem zrezygnować.