Mikołaj - Busko Zdrój (prośba o opinię)

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Awatar użytkownika
Pota
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 23 mar 2020 07:15
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 6

Mikołaj - Busko Zdrój (prośba o opinię)

Post autor: Pota »

Witam forumowiczów,
mam przydział do Mikołaja w Busku Zdroju i potrzebuję opinii, gdyż bieżących na forum nie ma. Z przed kilku lat mogły stracić na aktualności.
Najbardziej interesują mnie pokoje, których zdjęć po prostu nie ma i ta sytuacja budzi moje wątpliwości.
Bardzo proszę o opinie, a rady z wdzięcznością przyjmę.
Z pozdrowieniami :kwiat:
Awatar użytkownika
bodana2
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 21 lut 2012 18:05
Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski

Re: Mikołaj - Busko Zdrój (prośba o opinię)

Post autor: bodana2 »

Witam
Jest 5 jedynek, 11 dwójek ,reszta to pokoje 3 -4 osobowe. Jedynki na komercję i z orzeczeniem (worek stomijny itp.), dwójki dla małżeństw. Katering, na część zabiegów trzeba dochodzić do Krystyny lub Marconiego. Znajduje się na tyłach hotelu Bristol.
A na kiedy ten wyjazd?
Awatar użytkownika
Pota
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Wyjazd dopiero 7 marca, ale pierwszy raz się spotkałam by nigdzie nie było żadnych zdjęć pokoi. Jakby ich standard nie nadawał się do fotografowania :lol:
Gość

Post autor: Gość »

W 2019 mebelki były całkiem przyzwoite. Na zdjęciach malutki pokój dwuosobowy...
Załączniki
IMG_9742.JPG
IMG_9746.JPG
IMG_9744.JPG
Awatar użytkownika
Pota
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Dziękuję ślicznie :serce:
Rysia1956
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 21 paź 2022 15:06
Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: Rysia1956 »

Witam
Od 30 marca mamy przyznane sanatorium Mikołaj. Bardzo trudno dokopać się
do fotek z Mikołaja a pokoi nigdzie nie znalazłam. Dzięki za zdjęcia.
Opinie są bardzo różne, może coś napiszesz o warunkach, pokojach i
zabiegach. Po telefonicznej rozmowie jestem zaniepokojona, bo Pani
na recepcji poinformowała mnie że gwarantują miejsce w sanatorium
a nie pokój 2 osobowy.Chyba pojedziemy wcześniej i wynajmiemy
na 2 dni jakiś pokoik.
Pozdrawiam Rysia
Gość

Post autor: Gość »

Czytałaś moją opinię, do której Cię kierowałem w innym temacie?
Coś tam jeszcze mógłbym dodać, jeśli sobie przypomnę...
Szkoda że mało jest nowszych opisów 😟
bozena_69
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 03 mar 2017 11:34
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: bozena_69 »

W sanatorium Mikołaj byłam dokładnie trzy lata temu o tej porze bo wyjechałam pod koniec stycznia. Pobyt wspominam bardzo dobrze bo trafiłam na fajne osoby w pokoju . Byłam w pokoju czteroosobowym ale było nas trzy więc pokój był w miarę duży, było czysto , mała łazienka, telewizor, czajnik i lodówka w pokoju. Sanatorium składa się z dwóch budynków, w pierwszym jest recepcja, stołówka i tam się odbywają wszystkie zabiegi i z tego co mówili inni kuracjusze pokoje na parterze nie były komfortowe bo słychać było cały czas ludzi którzy czekali na zabiegi i głośno rozmawiali. Ja byłam w drugim budynku gdzie były tylko pokoje do spania i tam było cicho ale na zabiegi i na stołówkę trzeba było się ubierać bo przechodziło się przez podwórko. Sanatorium mieści się w starym budynku więc trochę to przypominało komunę ale mnie to nie przeszkadzało. W moim przypadku miałam dużo zabiegów w innych sanatorach więc ja dużo chodziłam po Busku i to mi bardzo odpowiadało, ale niektórzy mieli zabiegi wszystkie na miejscu. Ja po prostu wybrałam cześć takich, których nie było w Mikołaju. Stołówka mieści się w piwnicy, mało miejsca , trochę ciasno więc posiłki były na dwie tury.
Jedzenie jak dla mnie było w miarę dobre i mi wystarczało ale nie jestem osobą wymagającą. Jeżeli mogę doradzić to proszę wziąść sobie pokoje na piętrze bo jest ciszej niż na parterze ale pokoje te mniejsze są stosunkowo małe. Ogólnie było dobrze bo atmosferę tworzą głównie ludzie a miałam fajne współtowarzyszki, polecam wziąść sobie basen w sanatorium Krystyna, borowinę na cało ciało na przeciwko sanatorium Krystyna, kąpielę solankowe w Markoni. Teraz za tydzień wyjeżdżam znowu do sanatorium w tym samym terminie ale do Polanicy Zdrój i nie mogę się doczekać Pazdrawiam i życzę miłego pobytu :)
Rysia1956
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 21 paź 2022 15:06
Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: Rysia1956 »

Witam
Wróciliśmy z mężem z Mikołaja i co mogę więcej napisać-było cudownie, opieka medyczna na 10, zabiegi dostosowane
do schorzeń, na posiłki nie narzekaliśmy, chociaż byli tacy co marudzili. A Panie przy zabiegach uśmiechnięte i pomocne.
Do Parku Zdrojowego bliziutko, jest gdzie spacerować. Pokój mieliśmy w budynku wschodnim na pierwszym piętrze.
Kazimierzu mieliśmy znajomych , którzy mieszkali w Twoim pokoiku, faktycznie mały ale przytulny.
Zdecydowanie polecam.
Pozdrawiam Rysia
ODPOWIEDZ