reforma leczenia uzdrowiskowego
-
zebra
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 06 lis 2014 17:10
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 7
Re: reforma leczenia uzdrowiskowego
Witam.Ja myśle , ze to nie przejdzie. Sanatoria popularne będą miały przepełnienie, miejscowości uzdrowiskowe też. Kazdy by chciał jechać w miesiącach wiosenno letnich, lub w wczesnojesiennych. A co z pózną jesienią i zimą ? Sanatoria będą staly puste? przy tak wysokich kosztach mało ludzi będzie stać jechać komercyjnie. A jak będą wyglądać przydziały ? Wpłynie wniosek do NFZ i co dalej? Lekarz wyznaczy profil leczenia i zaproponuje miejscowości i człowieku dzwoń po różnych sanatoriach i zapisuj się w kolejkę? Np zapiszę sie w Kołobrzegu do jakiegoś sanatorium i będę w kolejce z jakimś tam bardzo odległym numerem. W miedzyczasie znajdę równie dobre sanatorium w innym mieście , to juz mam rejestracje. Muszę się wypisać i zapisać na nowo. Totalny chaos. A może to będzie wyglądać inaczej? Ja dopiero mogę składać w lipcu. Zobaczymy Pozdrawiam. 
-
kryzny
- Bardzo Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 20 sty 2015 09:26
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 5
Re: reforma leczenia uzdrowiskowego
Darek Jestem z województwa śląskiego i póki nie obowiązywała w całym kraju 12 miesięczna karencja składałam wniosek zaraz po powrocie z sanatorium .....nigdy ani ja ani mąż nie dostaliśmy odmowy ( nie mam i nie miałam żadnych znajomości w NFZ)
- darek
- Przyjaciel forum