Sanatorium miłości

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
ewasowa
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 17 wrz 2011 17:48

Re: Sanatorium miłości

Post autor: ewasowa »

W sanatorium miłości leczy się miłością :serce: :kwiat:
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Post autor: darek »

Andriu pisze: 10 sty 2023 17:09 Wy wszyscy o jednym, a gdzie główny sens wyjazdu do sanatorium, czyli leczenie?
No TV pokazała ,że Byli u Lekarza
Tylko faktycznie ZASTANAWIAM się czy ???

Skoro Pan u Pani Doktor Twierdzi ,że NIC go nie "Strzyka " i jest okazem Zdrowia powinien być i uczestniczyć w Programie ,który ma zachęcić do wyjazdów celem podreperowania zdrowia .

No ale to Producent Wybrał i zasponsorował pobyt i udział w programie
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Darku wyjaśniana była sprawa udziału w zabiegach uczestników programu. Oni nie mają normalnego programu leczniczego. Pokazane zabiegi służą tylko jako tło, to samo dotyczy wizyty u lekarza.
Tytuł to sanatorium miłości i nie o leczenie chodzi tylko o miłość. A że jest to w sanatorium to i wstawki takie. Program nie ma na celu zachęcenie do wyjazdów sanatoryjnych tylko pokazanie, że w późnym wieku też można tę miłość znaleźć.
Gdzieś akcja musiała być, uznano, zresztą według mnie słusznie, że będzie to w sanatorium.
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 254 razy
Podziękowano: 137 razy

Post autor: GIENIA »

Moim zdaniem , niepotrzebnie program realizowany jest w sanatorium . Powinien być w jakimś hotelu .
Osoby , które nigdy nie były w sanatorium , mają teraz jego obraz , poprzez ten program . A jak ten obraz wygląda , no to wiemy , ma się on prawie nijak do życia sanatoryjnego kuracjuszy .
Mój lekarz , na wizycie , po powrocie z sanatorium , zapytał mnie , czy naprawdę w tych sanatoriach jest tak rozrywkowo , jak w Sanatorium Miłości ... odpowiedziałam ... pojedzie pan , to się przekona :-)
A ile osób nie pyta , tylko uznaje to za pewnik ?
Moim zdaniem realizowanie tego programu w sanatorium , to taki poniekąd " czarny pijar " , ale nie ośrodka , bo dla nich to reklama , ale zwykłych kuracjuszy .
Awatar użytkownika
ZbigniewMax
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 10 maja 2022 09:24
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 11 razy

Post autor: ZbigniewMax »

Kurcze wpisałem przy logowaniu ZbigniewMiłości,masakra.
Hotel Milości to by było coś.
Super program i tyle,każdy ma prawo sądzić co chce.
Awatar użytkownika
ewana
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 lut 2020 07:23
Oddział NFZ: Świętokrzyski

Post autor: ewana »

Witam ,Gienia ujęłaś to w punkt ,całkowicie popieram ,bo również tak myślę.Napisałaby jeszcze ,ale się powstrzymam :?
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 254 razy
Podziękowano: 137 razy

Post autor: GIENIA »

Ewanko :kwiat:
Zbyszek , czy super , czy nie .. nie oceniam , bo już nie oglądam .... ot ... program rozrywkowy jak wiele innych , powinny być sytuacje wesołe i zapewne są . Jednak realizacja programu rozrywkowego o takiej tematyce , w miejscu , gdzie ludzie jeżdżą głównie po rehabilitację , daje krzywy obraz rzeczywistego życia sanatoryjnego , z krzywdą dla kuracjuszy . Być może przez ten program , wiele osób nie pojechało do sanatorium - dlaczego ? , chyba nie muszę tego tłumaczyć nikomu . Ludzie są różni .

Hotel miłości .... hm. :) ... a może np. ..Dojrzała miłość 8-) , lub wiele innych pomysłów :)
Andriu
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 23 sie 2017 11:25

Post autor: Andriu »

Myślałem że tylko ja mam dziwne odczucia na temat tego programu...
Może to za dużo powiedziane, ale jest to dla mnie swego rodzaju propaganda tego jak wygląda pobyt w sanatorium!
Wiadomo rozrywa rządzi się swoimi prawami, ale chyba tak jak piszecie format programu taki jakby na siłę i dla poklasku, a prowadząca dość sztuczna i trochę jej za dużo poza "Rolnik szuka" ;)
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Jak dobrze że możemy mieć rożne zdanie w każdej sprawie. Jeżdżę na rehabilitację od wielu lat i wiem doskonale jaka jest codzienność sanatoryjnego życia. Przesadą według mnie jest twierdzenie że jedzie się tam tylko po rehabilitację. Rehabilitacja jest podstawą i to jest bezsprzeczne. Wolny czas jest do zagospodarowania w taki sposób jak nam odpowiada. Jedni biegają na spacery, inni na tańce, a są też tacy co i tu i tu. Są zwolennicy wycieczek, nart, czy innych atrakcji, czyli poniekąd to, co pokazuje program.
Doskonale również wiemy, że są też na tych wyjazdach romanse, czasem wręcz zawiązują się bliskie związki zarówno przyjaźni jak i miłosne.
Spojrzenia ludzi na pewne sprawy też nic nie zmieni, bo są tacy co uważają że pobyty sanatoryjne to sodoma i gomora i nie program tv wpłynął na taki ich sposób myślenia. Zazwyczaj powodem tego myślenia są opowieści dziwnej treści tzw sanatoryjnych obserwatorów. Mnie nie zadziwia już zbyt wiele spraw, uważam że każdy jest kowalem swojego losu i żyje jak chce…. Niech ludzie bawią się, kochają… każdemu wedle potrzeb.
Powtarzam jeszcze raz… to nie jest program dokumentalny, tylko społeczno rozrywkowy.
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Post autor: darek »

Felice

Ja z Toba Zgadzam się nie w 100 ,ale Nawet w1 000 %

Ty jak i prawie Wszyscy jedziemy Naładować AKUMULATORY
Bo kiedyś pewien Doktor powiedział Tobie Nic nie pomoże .

Okazuje się że dzięki temu ,że na początku gdy pojawiły się Problemy dzięki empatii Dwóch Doktorów nomen omen z dwóch końców Polski
Wstrzymałem postęp schorzeń choć nie uchroniłem się przed powikłaniami ,ale to inny aspekt.

Ty Znasz i wiesz dziś z perspektywy czasu Co Ci POMOŻE
Jaki Zabieg czy nawet woda

Ale dla dużego % populacji Niestety SANATORIA lub jak już usłyszę SENATORIA to
ROZPUSTA PIJAŃSTWO i....Sodoma nie wspominam o gomorze :)

Każdy Kuracjusz .
Ma swoją opinie n/t Pobytów sanatoryjnych
Każdy będzie BRONIŁ Swego zdania.

Może faktycznie -Tytuł mógły mieć inny format
No ale mamy już wyspy czy hotele miłości

Pozostało Sanatorium

Tylko Dziwnie jest Tłumaczyć się ,że po Pobycie w Sanatorium -Dziadkowi nie pojawiły się motylki
Bo jak to wczoraj Określiła Moja Firmowa Córcia /Wnuczka

No Panie Darku oglądałam ten Program i Sama bym się zakofała i chętnie pojadę z Panem
Bo Wiadomo -Pan Mnie ochroni
Dziewczyny z HR już się Smieją ,że będę Miał Opiekunkę
ODPOWIEDZ