Ustroń Muflon

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Tapamaraba
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 17 lis 2016 16:11
Oddział NFZ: Mazowiecki
Podziękowano: 4 razy

Ustroń Muflon

Post autor: Tapamaraba »

Witam.
Jestem dopiero drugi dzień w Muflonie- jednak parę zdań już mogę napisać . Chcę zaznaczyć ,że wszystko co tutaj piszę to jest tylko moja opinia a z nią nie wszyscy muszą się zgadzać .

Zacznę może od przyjazdu -na skierowaniu na rehabilitację mamy napisane ,że turnus zaczyna się od godz 0.00 (północy) i tutaj faktycznie nie ma problemu z przyjazdem o tak późnej porze -należy jednak wczesnej zgłosić chęć przyjazdu o takiej godzinie . Panie w recepcji miłe pomocne.
W budynku jest winda -jedna tylko ale zawsze już jakaś jest -w ciągu dnia trzeba się trochę na nią naczekać....ten kto sprawniejszy to zdecydowanie szybciej zajdzie na górę na nogach .

Pokój który mi przydzielono jest czysty i ciepły i ma balkon .Na balkonie są sznurki do wieszania prania ,suszarek balkonowych brak ,ponoć jest suszarnia gdzie ewentualnie można wysuszyć rzeczy .
Łazienka jest również czysta i bez śladów jakiegokolwiek grzyba czy brzydkich zapachów.

Stołówka czysta ,estetyczna i posiłki bardzo smaczne jak dla mnie wystarczające nie wiem tylko czy panowie by się że mną zgodzili. :roll:

Ciąg dalszy nastąpi......
Tapamaraba
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 17 lis 2016 16:11
Oddział NFZ: Mazowiecki
Podziękowano: 4 razy

Re: Ustroń Muflon

Post autor: Tapamaraba »

.... pokoje zapominałam dodać mogą być:

w 1 pokoju –2 kuracjuszki albo pokój typu studio, gdzie jest wspólny przedpokój i łazienka ale każda osoba ma swój pokój z możliwością zamknięcia drzwi .

Przed budynkiem jest parking płatny za turnus 24 dniowy - 240 zł i nie ma przydzielanych konkretnych miejsc .Dziś stoisz tu -wyjdziesz na miasto i wracasz a tu już na tym miejscu stoi kto inny . W sytuacji gdy po powrocie nie znajdziesz miejsca przed budynkiem to wtedy należy zjechać trochę w dół w stronę
"Daniela " tam znajduje się dodatkowy parking .
Istotna informacja dla osób ,które nie przyjechały autem a chcą się dostać do centrum - na trasie Muflon -sklep Lidl kursują busy praktycznie co godzinę i koszt przejazdu w jedną stronę to 5 zł.

Zapomniałam napisać o godzinach posiłków,ale już nadrabiam zaległości :
Dla kuracjuszy ZUS
Śniadanie 8-8.30
Obiad 13.00
Kolacja 17.00

Dla gości indywidualnych i gości PFRON
Śniadanie 8.30-9.00
Obiad 14 .00
Obiadokolacja 16.00
Kolacja 18.00

Czasami godziny zabiegów pokrywają się z godziną obiadu ,ale problemu nie ma ponieważ Panie z kuchni podadzą obiad na godz 14 .

Ważne informacje dla kuracjuszy znajdują się na tablicy ogłoszeń na poziomie -1 naprzeciw gabinetu lekarskiego nr 2 .

Biblioteki w budynku brak - najbliższa jest w Równicy lub Szpitalu Reumatologicznym, ewentualnie można się udać do Biblioteki Publicznej w centrum.

Na dziś tyle moich nieco chaotycznych opinii.
W razie pytań śmiało pisać. :D