Agat - Cieplice
Re: Agat - Cieplice
Witaj kochana. Bardzo dokładnie opisałaś sanatorium "Agat" ale mam jeszcze pytanko odnosnie zabiegów. Czy sa "prawdziwe" okłady borowinowe nie chodzi o plastry tylko tzw. błoto borowinowe oraz gimnastyka zbiorowa. a tak w ogole jakie zabiegi spośrod tam dostepnych polecalabyś na sfatygowany kręgosłup i nie tylko. sorry za te wszystkie pytania i z gory dzieki za odpowiedzi. Pozdrawiam 
- lawenda
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 29 cze 2014 15:01
- Staż sanatoryjny: 5
- Podziękował: 42 razy
- Podziękowano: 59 razy
Prawdziwe błotko jest, niestety mocno porcjowane.
Jeśli masz problem z kręgosłupem szyjnym i lędźwiowym to nie będzie błotka na cały kręgosłup jako jeden zabieg, tylko osobno na lędźwie i osobno na szyję jako dwa zabiegi. Tak samo z kolanami, dwa kolanka dwa zabiegi.
Gimnastyka zbiorowa jest na matach, prowadzona powiedziałabym dość solidnie.
Jeśli chodzi o zabiegi na kręgosłup to ja preferuję masaże, borowinę, no i wszelakie prądy. Nie lubię wanien i moczenia tyłka w basenie, no ale każdy jest inny i ma troszkę inne dolegliwości i do każdego trzeba podejść indywidualnie.
Pozdrawiam i życzę udanego pobytu.
Jeśli chodzi o zabiegi na kręgosłup to ja preferuję masaże, borowinę, no i wszelakie prądy. Nie lubię wanien i moczenia tyłka w basenie, no ale każdy jest inny i ma troszkę inne dolegliwości i do każdego trzeba podejść indywidualnie.
Pozdrawiam i życzę udanego pobytu.
Miałam odezwac się dopiero po powrocie, ale jeszcze pytanko. Koleżanka będąc w "Agacie" miała zabiegi w basenie w Domu zdrojowym - czy to mozliwe?. druga sprawa - czy opłate moge wnieść dopiero po kilku dniach (dopiero 25 wpływa mi emerytura, a nie chciałabym pozyczac kasy. Buziaczki. Pa