Wistom Kołobrzeg

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
mercedeska
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 16 wrz 2016 19:19
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 8

Re: Wistom Kołobrzeg

Post autor: mercedeska »

Dzięki gogi za świeże informacje. :serce: Moja przyjaciółka 2kwietnia rozpoczyna i bardzo się cieszy. Jeszcze pytanko- oprócz 2 os dają też wieloosobowe dla NFZ ? O której najlepiej się meldować.
Bibi2
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 07 kwie 2021 14:26
Podziękował: 71 razy
Podziękowano: 77 razy

Post autor: Bibi2 »

Dzięki Gogi , krótko i na temat :kwiat:
Ta zasada ciekawa ;)
Airam1
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 18 mar 2021 23:26
Oddział NFZ: Wielkopolski
Podziękowano: 1 raz

Post autor: Airam1 »

Gogi :kwiat: dziękuję za najświeższe wiadomości. Życzę Ci pięknej pogody na resztę pobytu.
gogi
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 31 maja 2014 07:52
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: gogi »

Dwa tygodnie było bardzo słonecznie ale niestety chłodno, co nie przeszkadzało w długich spacerach czy nawet jeździe na rowerach. Teraz to tylko spacery bo na razie jest pochmurno i temp. 5st. Ale za to ile jodu do wdychania:D . Dziękuję za życzenia.
Odpowiedź dla mercedeski. Jest dużo małżeństw, zajmują pokoje 2 osobowe. Są również pokoje 3 osobowe, nie słyszałam aby były 4 jak to jest w innych sanatoriach . Osoby z pokoi, na stołówce, siedzą przy jednym stoliku. Jeżeli jest 2 osoby w pokoju, to na stołówce przy stoliku 4 osobowym siedzą te dwie osoby . Co do przyjazdu to teoretycznie zameldowanie jest od godziny 14. Nie ma sensu przyjeżdżać raniutko , bo może np lepszy pokój ( pokoje już są przydzielone , nie ma możliwości wcześniejszej rezerwacji). Ale nie martwiłabym się o standard pokoi. Natomiast Panie sprzątające muszą mieć czas na posprzątanie pokoi po poprzednim turnusie. Rano pokój po prostu może być jeszcze nie gotowy do przekazania. W sobotę kończy się jeden turnus i zaczyna kolejny. Ja przyjechałam parę minut po 13 , rejestracja i tak się złożyło że w tym czasie Panie skończyły sprzątać przydzielony mi pokój i przed 14 mogłam się wprowadzać.
Pozdrawiam cieplutko :D
gogi
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Airam1, ewasz, Bibi2 dziękuję za życzenia. :kwiat: :kwiat: :kwiat:
gogi
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

i najświeższa informacja, kuracjusze z NFZ mogą przebywać w sanatorium do soboty do godz. 12.
Mazrena
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 14 sty 2017 16:54
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 9
Podziękował: 11 razy
Podziękowano: 6 razy

Post autor: Mazrena »

Gogi , dzięki za info. W całości zgadzam się z Twoją opinią, chociaż za chwilę minie rok od mego powrotu :)
Awatar użytkownika
wiktor64
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 17 sty 2017 20:42
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 9
Podziękował: 66 razy
Podziękowano: 35 razy

Post autor: wiktor64 »

gogi dzieki za opinie :serce: :serce: :serce: :kwiat: :kwiat: :kwiat:
gogi
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Przed kolejnym turnusem ( co trzy tygodnie) Panie myją okna w pokojach. W moim już też umyte. :D :D :kwiat: :kwiat:
ODPOWIEDZ