SM jakie sanatorium wybrać ?

Rehabilitacja narządu ruchu. Sanatoryjne leczenie chorób stawów, kręgosłupa, ograniczenia ruchowe, stany pourazowe stawów i kości.
Awatar użytkownika
sylwiah77
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 12 kwie 2013 20:03
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 6

SM jakie sanatorium wybrać ?

Post autor: sylwiah77 »

Szukam dobrej rehabilitacji na stwardnienie rozsiane w sanatorium
Może ktoś poleci jakieś dobre miejsce ?
forumowicz

Re: SM jakie sanatorium wybrać ?

Post autor: forumowicz »

Witaj sylwiah77 :D Będąc w Busku Zdrój na zabiegach spotykałam dużo osób z SM , z rozmów wynikało że bardzo byli zadowoleni z pobytu i zabiegów w sanatorium "MARCONI",chwalili kąpiele siarkowe .Pozdrawiam :D :kwiat:
ewiko
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 10 lut 2013 07:07
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 8
Podziękowano: 1 raz

Post autor: ewiko »

Och, bardzo cięzki temat..... Będąc 2 lata temu w Konstancinie na rehabilitacji po operacji przez kilka dni mieszkałam w jednym pokoju z Panią z tą straszną chorobą. To był koszmar. Nie zdawałam sobie sprawy ze to potworne choróbsko dotyka ludzi w każdym wieku. Pani nie była w stanie samodzielnie funkcjonować. Aczkolwiek opuszczając sanatorium stwierdziła że po rehabilitacji porusza sie jak samochodzik........... Faktycznie na własnym przykladzie stwierdzam że mają tam bardzo dobrych rehabilitantów. I tylko indywidualna rehabilitacja jest skuteczna.....
wandzia
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 06 maja 2012 15:57
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: wandzia »

Dziewczyna z mojej miejscowości chora na SM rehabilituje się w Krajowym Ośrodku Mieszkalno - Rehabilitacyjnym w Dąbkach,załatwia to przez Ośrodek Pomocy Społecznej -jest bardzo zadowolona. :)
ODPOWIEDZ