ŚLĄSKI - NFZ kolejka

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
Vika6ae
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 02 paź 2017 17:53
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 1

Re: ŚLĄSKI - NFZ kolejka

Post autor: Vika6ae »

Witam!!
Chciałam podzielić się uzyskaną informacją od znajomej rehabilitantki. Ja równiez byłam zdziwiona,że te numerki tak lecą mnie w ciagu jednego miesiąca (grudzień) spadło ponad 5900. Na 31-12-21r miałam 5710, a już 5-01-22r było 4742. Dowiedziałam się, że z kolejki usuwane są osoby, które aktualnie kończą 75 lat. Osoby te dostana propozycje zabiegow stacjonarnych. Do konca roku wszystkie osoby z rocznika 1946 musialy zostac wyłaczone z kolejki. Teraz zaczynają usuwać z kolejki rocznik1947. Dlatego tak spadają numerki bo w senatoriach z powodu pandemii miejsc jest mniej. Na naszym terenie wyłączone są Goczalkowice bo tam jest rehabilitacja pokovidowa . Cierpliwości i bądź dobrej mysli.
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 47 razy
Podziękowano: 51 razy

Re: ŚLĄSKI - NFZ kolejka

Post autor: ewasz »

Z tymi Goczałkowicami to chyba nie tak do końca bo jednak ludzie dostają Goczałkowice i to wcale nie na Covid czy po Covidzie. Jadą nie tylko ze śląskiego ale też z mazowieckiego np. z Płocka.
Tak chyba do końca to nikt nie wie co w trawie piszczy...
Jeśli wycofują z kolejki ludzi po 75.roku życia to jakim cudem wycofują rocznik 1947🤔 toż to są ludzie, którzy nie ukończyli jeszcze 74 lat...
Awatar użytkownika
Samosia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 lut 2017 21:58
Podziękował: 7 razy
Podziękowano: 15 razy