Polańczyk Plon od 11.09

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
szynszyl64
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 31 sty 2016 15:02
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękowano: 4 razy

Re: Polańczyk Plon od 11.09

Post autor: szynszyl64 »

Witam. No kochana jesteś w Polańczyku pierwszy raz? Gratuluję. Solinka fajne miejsce. Trochę na uboczu. Nie że jakieś zadupie. Ale powiem tak:
Jeżeli jest to chrzest to trafiłaś dziesiątkę. Okolica to dziesiątka w mojej skali. Bieszczady!!!!!Jak nie byłaś to w wolne chwile chłoń wszystko duszą i sercem. Zmontuj ekipę i w teren jak czas pozwoli. W razie czego to kontakt z Alaxsą ona wie co i jak. Jak by co to doradzę.Myślę że innii też.
Awatar użytkownika
Elisabetha
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 23 lis 2018 17:51
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: Elisabetha »

szynszyl64,potwierdzam.Jak na pierwszy raz, lepiej nie można było trafić. we wrześniu - tylko Bieszczady! Mój chrzest też miał miejsce w Polańczyku (wyjechałam ze zwrotów) i wróciłam zadowolona ze wszystkiego, a z okoliczności przyrody zwłaszcza :serce: Serdecznie pozdrawiam
Awatar użytkownika
Marlenka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 30 lip 2015 20:09
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: Marlenka »

szynszyl64 pisze: 25 sie 2021 15:50 Witam. No kochana jesteś w Polańczyku pierwszy raz? Gratuluję. Solinka fajne miejsce. Trochę na uboczu. Nie że jakieś zadupie. Ale powiem tak:
Jeżeli jest to chrzest to trafiłaś dziesiątkę. Okolica to dziesiątka w mojej skali. Bieszczady!!!!!Jak nie byłaś to w wolne chwile chłoń wszystko duszą i sercem. Zmontuj ekipę i w teren jak czas pozwoli. W razie czego to kontakt z Alaxsą ona wie co i jak. Jak by co to doradzę.Myślę że innii też.
Tak w Polańczyku pierwszy, ale byłam kilka razy w Iwoniczu klimat ten sam. Lubię nawet bardzo Iwonicz, więc mam nadzieję ze Polańczyk też polubię. Oby tylko pogoda i towarzystwo dopisało reszta jest do ogarnięcia :D
szynszyl64
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Marlenka. Widzę że każdy z nas ma swoje miejsce. Ja ukochałem Polańczyk i niestety było to kilka lat za późno.😥Teraz sam albo przy pomocy swoich
przyjaciół i ludzi poznanych właśnie w sanatorium wracam jak tylko mogę w to miejsce.Mam nadzieję że jeszcze w tym roku odwiedzę Polańczyk. Usiądę w Zakapiorze i posłucham Bieszczadzkich bardów.Tobie życzę poznanie ludzi pozytywnie zakręconych wiek nie istotny. Być może jeszcze za twojego pobytu
miniemy się na chodniku właśnie w Polańczyku.
alaxa
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 21 cze 2016 09:35
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: alaxa »

Coś ucichło... ale mam nadzieję, że tylko na forum, bo w Polańczyku będzie nas więcej ;) Szynszylek, posprawdzam miejsca godne odwiedzenia, które mi proponowałeś, oblukam miejsca i trasę ... i czas pomyśleć o pakowaniu :roll: , a może ktoś kto właśnie wrócił ma jeszcze ciekawe sugestie. Będę wdzięczna. Pozdrawiam wszystkich serdecznie i do miłego :) :kwiat: :)
mjer92
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 19 sie 2021 14:33
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: mjer92 »

Witam takie małe nieśmiałe pytanie odnośnie tego sanatorium, pomóżcie co mam zabrać ze sobą ? Podobno pralnia tam jest.Dodam ze jestem kregoslupowy, i totalnie nie wiem co ze sobą zabrać (mężczyzna 29 lat😆)
luki86
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 03 wrz 2021 18:22

Post autor: luki86 »

Witam 11 rowniez bede w plonie pierwszy raz w sanatorium . mam pytanko czy w pokojach sa czajniki? pozdrawiam
alaxa
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Witaj mjer92, najważniejsze, żebyś zabrał  skierowanie do sanatorium i ew jakąś aktualną dokumentację medyczną, o ile  masz ( rezonans, RTG, USG ) niezbędny jest też strój sportowy, z ZUS-u przepisują dużo ćwiczeń, więc trudno byłoby się obejść bez wygodnych dresów, strojów sportowych do ćwiczeń. Jeżeli będziesz miał jakieś zabiegi mokre (basen lub wszelkie kąpiele) to niezbędny będzie strój kąpielowy,  czepek, klapki kąpielowe. Wygodne obuwie do spacerów lokalnych, jak i wypraw na szlaki górskie, więc zalecane wygodne adidasy i buty trekkingowe, kurtki, bluzy...itp. Pozostałe to według uznania ubrania, kosmetyki, ręczniki, kawa, herbata, kubek, łyżeczka itp aby w miarę wygodnie spędzić te 3 tygodnie. Jak będziesz jechał swoim samochodem...to ja wyznaję zasadę...lepiej mieć więcej i wygodnie przetrwać, niż za mało...i ciągle się z czymś borykać. W razie wątpliwości -pytaj, zawsze znajdzie się ktoś, kto doradzi. Pozdrawiam i do zobaczenia. 😊
alaxa
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Luki86 z tego co słyszałam, to czajniki są na korytarzu, jeden na ileś pokoi, a może nawet i jeden na cały korytarz. W każdym razie w pokojach jak dotąd nie było czajników. Pozdrawiam 😊
szynszyl64
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Witajcie. Z tymi czajnikami to zależy od sanatorium. Albo są na korytarzu albo w pokoju. Jak znam życie to za drobną opłatą w recepcji można dostać
czajnik do pokoju. No chyba że wystarczy komuś picie wody .😉
ODPOWIEDZ