Jutrzenka Wieniec Zdrój subiektywnie

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
forumowicz

Re: Jutrzenka Wieniec Zdrój subiektywnie

Post autor: forumowicz »

Właśnie przyjechałem z ZUS-. Tak jak na razie widzę jesteśmy na 4 piętrze. Mam jedynkę i jest wnęka w szafce na lodówkę.......oczywiście piszę to z humorem bo warunki są bardzo dobre, chyba nikt nie powinien narzekać a co do zmiany pościeli to na razie nie wiem. Ja się codziennie kąpię wieczorem(nie rano) więc pościel powinna być czysta, tym bardziej że śpię w piżamach.
Awatar użytkownika
dani888
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 12 lis 2019 20:15
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: dani888 »

Hej Murko .
Wiem , że masz turnus od 18-ego sierpnia tak jak ja miałam w ubiegłym roku .
Też mieszkałam na IV piętrze , w pokoju 4116 a więc niedaleko wind :) .
Pewnie masz posiłki o 7-ej , o 12-ej i o 17-ej , chyba , że coś zmieniło się w tym roku .
Odnośnie wymiany pościeli to zmieniają w połowie turnusu .
Odnośnie innych spraw to możesz poprosić pani , która sprząta np. o miskę , dodatkowy ręcznik , ręczniczek pod kabinę prysznicową , papier toaletowy , worki na śmieci itd.. ;)
Jakie masz zabiegi w ogóle ? I jeszcze coś - o której otwierają i zamykają główne drzwi na zewnątrz ?
Jak z obostrzeniami ? Balkon masz z której strony ? Powiedz , proszę , w parku kwitną róże i inne kwiaty ? Pytam bo w czasie mojego pobytu było pięknie :D .
Sporo osób można poznać przy fontannie gdzie można palić , naprzeciwko wejścia Jutrzenki .
Przepraszam , że tyle pytań ale tęsknię za tym miejscem .
Pozdrawiam serdecznie i liczę na odzew , życzę też dobrej rehabilitacji i przyjaznych ludków :) .
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Chciałbym troszeczkę więcej napisać lecz jestem dopiero drugi dzień i po pierwszym dniu zabiegów. Co prawda na razie nie chciałbym o niektórych rzeczach pisać,wolałbym na priv. Jak pisałem jestem na 4 piętrze i są też kuracjusze z NFZ. Fontanna jak widziałem chyba nie działa, jest bez wody. Co zauważyłem dużo ludzi siedzi na ławeczkach bo pogoda jak na razie na to pozwala, zresztą gdzie mają iść? Nie chcę zapeszać ale zbytnio rozrywek tu nie ma, kawiarenka czynna, tańców nie ma, ale może jeszcze coś się zmieni. Byłem tu 18 lat temu w Tęczy(obecnie Zacisze, Tęczę wybudowali obok) i miałem fatalne wspomnienia więc patrzę teraz troszeczkę na to podejrzliwie. Nie chciałbym nikogo zniechęcać bo ja w życiu mam pecha na każdym kroku więc mnie to nie dziwi a kogoś innego może zaskoczyć że jest ciut inaczej. Pierwszej nocy się przeprowadzałem z pokoju 4094 o godz,23,30 do innego bo nie można było oka zmrużyć(na dachu są agregaty klimatyzacji więc wyją niemiłosiernie) pani w recepcji naprawdę bardzo miła zrobiła mi zamianę(jak przechodzę nadal jest ich słychać na korytarzu). Jedzenie jest OK, z telewizji nie korzystam, mam ze sobą router ale jest nie potrzebny bo zasięg WIFi jest dobry. Mieszkam przy lesie więc tego mi nie brakuje a tu jest tylko to w około............... później się odezwę....
Awatar użytkownika
dani888
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 12 lis 2019 20:15
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: dani888 »

Witaj Murko .
Fajnie , że już w drugim dniu pobytu piszesz nam - Forumowiczom jak tam jest obecnie i opisujesz swoje spostrzeżenia . Fakt , były małe perypetie z tą zamianą pokoi w nocy ale mam nadzieję , że już jest ok . W moim pokoju tego ,,wycia " :lol: nie było słychać . W Tęczy ponoć są małe pokoje , rozmawiałam z ludźmi , którzy tam mieszkali , tyle , że mają ,,swój" taras na zewnątrz i wychodzą odpoczywać , suszą ubrania itd...
Na zabiegi chodzisz do innych budynków ? Organizują wycieczki do Torunia , Lichenia itp ?
Myślę , że i w tym roku będą , oprócz tego występy jakieś , grill na zewnątrz , karaoke itd... :)
Ale na razie dość pytań , napisz - proszę w wolnej chwili , baw się dobrze a jeśli jakieś zabiegi nie będą Ci odpowiadały to głośno krzycz ;) . Pozdrawiam ciepło z Podlasia .
Gość

Post autor: Gość »

Murko pisze: 19 sie 2021 08:29 Właśnie przyjechałem z ZUS-. Tak jak na razie widzę jesteśmy na 4 piętrze. Mam jedynkę i jest wnęka w szafce na lodówkę.......oczywiście piszę to z humorem bo warunki są bardzo dobre, chyba nikt nie powinien narzekać a co do zmiany pościeli to na razie nie wiem. Ja się codziennie kąpię wieczorem(nie rano) więc pościel powinna być czysta, tym bardziej że śpię w piżamach.
Murko Pościel zmienią Tobie w połowie turnusu bo jesteś z ZUS. W Tęczy ja mieszkałem I pokoiki są malutkie 2 - osobowe a lodówkę mieliśmy za oknem. Pod biurkiem poszukaj gniazdka jest to gniazdo nie zależne od klucza i napięcie w nim jest cały czas. Ja je wykorzystywałem do kompa.
Miłego pobytu.
julia1410
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 17 wrz 2017 11:48
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 15

Post autor: julia1410 »

Witajcie ja mam pytanie z innej beczki. Czy jest tam w Jutrzence biblioteka, bo jak nie ma wieczorków to coś trzeba robic🤪
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Pościel zmienią nie dlatego że ZUS, tylko dlatego, że turnus trwa 24 dni.
W kwestii biblioteki to wiem, że jest w pijalni i działa jak normalna biblioteka publiczna. Czynna była codziennie w godzinach rannych.
Gość

Post autor: Gość »

Felice pisze: 21 sie 2021 15:22 Pościel zmienią nie dlatego że ZUS, tylko dlatego, że turnus trwa 24 dni.
W kwestii biblioteki to wiem, że jest w pijalni i działa jak normalna biblioteka publiczna. Czynna była codziennie w godzinach rannych.
Droga Felice :serce:
Ja mam turnusy 28-mio dniowe z NFZ i jakoś nikt w Wieńcu nie zmienił mi pościeli bo NFZ-owcom się nie należy.
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Nie ma tak, że NFZ towcom nie należy się. Nie wiem dlaczego w Wieńcu akurat nie zmienili, ale powinni. Nie wnikam, może inne przesłanki były..🥺
Tam nie ma problemu z pralnią, bo mają swoją. Ja na każde wejście do basenu dostawałam czysty ręcznik, a chodziłam dwa razy dziennie. Oddawałam kartę SPA i dostawałam ręcznik. Nie spotkałam się z jakimkolwiek niewłaściwym podejściem do kuracjusza. Chętnie pojadę tam przy każdej nadarzającej się okazji.
Awatar użytkownika
Andrzej1958
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 23 maja 2018 19:18
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 79 razy

Post autor: Andrzej1958 »

Kiedyś zaglądałem na stronę ZUS. Są tam wymienione dość szczegółowe wymagania jakie musi spełnić obiekt, by mógł startować w przetargu.
Odnośnie warunków bytowych to jest min. określony wymiar łóżka, darmowy czajnik, szklanka, sztućce, wymiana pościeli i ręczników przynajmniej raz na turnus. Pobyt od godz. 00 do godz. 00. Podczas mojego pobytu była nawet scysja, bo ktoś czekał z wyjazdem do kolacji, a nowy kuracjusz miał przydzielony ten pokój.
Nie wiem jakie wymagania ma NFZ.
ODPOWIEDZ