Jutrzenka Wieniec Zdrój subiektywnie
-
forumowicz
Re: Jutrzenka Wieniec Zdrój subiektywnie
- dani888
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 12 lis 2019 20:15
- Oddział NFZ: Podlaski
- Staż sanatoryjny: 2
Wiem , że masz turnus od 18-ego sierpnia tak jak ja miałam w ubiegłym roku .
Też mieszkałam na IV piętrze , w pokoju 4116 a więc niedaleko wind
Pewnie masz posiłki o 7-ej , o 12-ej i o 17-ej , chyba , że coś zmieniło się w tym roku .
Odnośnie wymiany pościeli to zmieniają w połowie turnusu .
Odnośnie innych spraw to możesz poprosić pani , która sprząta np. o miskę , dodatkowy ręcznik , ręczniczek pod kabinę prysznicową , papier toaletowy , worki na śmieci itd..
Jakie masz zabiegi w ogóle ? I jeszcze coś - o której otwierają i zamykają główne drzwi na zewnątrz ?
Jak z obostrzeniami ? Balkon masz z której strony ? Powiedz , proszę , w parku kwitną róże i inne kwiaty ? Pytam bo w czasie mojego pobytu było pięknie
Sporo osób można poznać przy fontannie gdzie można palić , naprzeciwko wejścia Jutrzenki .
Przepraszam , że tyle pytań ale tęsknię za tym miejscem .
Pozdrawiam serdecznie i liczę na odzew , życzę też dobrej rehabilitacji i przyjaznych ludków
-
forumowicz
- dani888
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 12 lis 2019 20:15
- Oddział NFZ: Podlaski
- Staż sanatoryjny: 2
Fajnie , że już w drugim dniu pobytu piszesz nam - Forumowiczom jak tam jest obecnie i opisujesz swoje spostrzeżenia . Fakt , były małe perypetie z tą zamianą pokoi w nocy ale mam nadzieję , że już jest ok . W moim pokoju tego ,,wycia "
Na zabiegi chodzisz do innych budynków ? Organizują wycieczki do Torunia , Lichenia itp ?
Myślę , że i w tym roku będą , oprócz tego występy jakieś , grill na zewnątrz , karaoke itd...
Ale na razie dość pytań , napisz - proszę w wolnej chwili , baw się dobrze a jeśli jakieś zabiegi nie będą Ci odpowiadały to głośno krzycz
-
Gość
Murko Pościel zmienią Tobie w połowie turnusu bo jesteś z ZUS. W Tęczy ja mieszkałem I pokoiki są malutkie 2 - osobowe a lodówkę mieliśmy za oknem. Pod biurkiem poszukaj gniazdka jest to gniazdo nie zależne od klucza i napięcie w nim jest cały czas. Ja je wykorzystywałem do kompa.Murko pisze: 19 sie 2021 08:29 Właśnie przyjechałem z ZUS-. Tak jak na razie widzę jesteśmy na 4 piętrze. Mam jedynkę i jest wnęka w szafce na lodówkę.......oczywiście piszę to z humorem bo warunki są bardzo dobre, chyba nikt nie powinien narzekać a co do zmiany pościeli to na razie nie wiem. Ja się codziennie kąpię wieczorem(nie rano) więc pościel powinna być czysta, tym bardziej że śpię w piżamach.
Miłego pobytu.
-
julia1410
- Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 17 wrz 2017 11:48
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 15
- Felice
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 sty 2011 10:42
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 33 razy
- Podziękowano: 109 razy
W kwestii biblioteki to wiem, że jest w pijalni i działa jak normalna biblioteka publiczna. Czynna była codziennie w godzinach rannych.
-
Gość
Droga FeliceFelice pisze: 21 sie 2021 15:22 Pościel zmienią nie dlatego że ZUS, tylko dlatego, że turnus trwa 24 dni.
W kwestii biblioteki to wiem, że jest w pijalni i działa jak normalna biblioteka publiczna. Czynna była codziennie w godzinach rannych.
Ja mam turnusy 28-mio dniowe z NFZ i jakoś nikt w Wieńcu nie zmienił mi pościeli bo NFZ-owcom się nie należy.
- Felice
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 sty 2011 10:42
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 33 razy
- Podziękowano: 109 razy
Tam nie ma problemu z pralnią, bo mają swoją. Ja na każde wejście do basenu dostawałam czysty ręcznik, a chodziłam dwa razy dziennie. Oddawałam kartę SPA i dostawałam ręcznik. Nie spotkałam się z jakimkolwiek niewłaściwym podejściem do kuracjusza. Chętnie pojadę tam przy każdej nadarzającej się okazji.
- Andrzej1958
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 23 maja 2018 19:18
- Oddział NFZ: Lubelski
- Staż sanatoryjny: 5
- Podziękował: 13 razy
- Podziękowano: 79 razy
Odnośnie warunków bytowych to jest min. określony wymiar łóżka, darmowy czajnik, szklanka, sztućce, wymiana pościeli i ręczników przynajmniej raz na turnus. Pobyt od godz. 00 do godz. 00. Podczas mojego pobytu była nawet scysja, bo ktoś czekał z wyjazdem do kolacji, a nowy kuracjusz miał przydzielony ten pokój.
Nie wiem jakie wymagania ma NFZ.