ZŁOTE MYŚLI-UKOJENIE NAS SAMYCH

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Gość

Re: ZŁOTE MYŚLI-UKOJENIE NAS SAMYCH

Post autor: Gość »

Rzeczywiście..
Bardzo często jesteśmy odbierani w sposób, który nas wcale w rzeczywistości nie określa.. Ale....i każdy z nas wyrabia sobie opinię nie znając kogoś...tylko czytając....tyle tylko, że generalnie z reguły nie chcemy poznać osób, których nam czytać nie sposób...ot naturalna kolej rzeczy.
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Majka masz rację .Czasami to intuicja Nami kieruje ,ten jakiś szósty zmysł ,który nas odpycha bądź wzbudza zaufanie .
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Z wielu swoich czynów dumny być nie mogę .Może też dlatego żyję gdzieś z cieniu ,na uboczu w tym moim muzyczno -książkowym świecie .
Nie znaczy że nie odczuwam potrzeby rozmowy ,poznania wartościowych ludzi czasem jakiejś zabawy .
Wiem że były sytuacje gdy ja zawiodłem ,ale też wiele razy to ja zostawałem odepchnięty i już niepotrzebny .
Nie mniej jednak staram się być ufny ,przecież w każdym człowieku nawet jeśli są uśpione tkwią pokłady dobra .
Przez parę lat bycia na tym forum ,z kilkoma przerwami byłem świadkiem zamykania tematów ,nie raz ciekawych ,tylko dlatego że dochodziło do niepotrzebnych zatargów ,kłótni czy wręcz agresywnych ataków.
I pominę to że zawsze znajdzie się kilka osób dla których takie walki to przednia zabawa .
A jednak nadal ufam ,czytam tych których szanuję i wierzę ,że przecież w tak w sumie niewielkim gronie można znaleźć takie rozwiązania ,gdzie nie będzie musiało dochodzić do przykrych sytuacji . A może nie tyle jestem ufny ile naiwny ?
Czy to ,że jednak w większości jesteśmy anonimowi ,musi oznaczać brak szacunku i porozumienia .
Miejmy odmienne zdania ,każdy ma takie prawo ,ale nawet jeśli się nie zgadzamy z czyimś zdaniem ,to wcale nie oznacza że ten ktoś jest gorszy i można takiego człowieka obrażać czy poniżać .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 20 mar 2020 22:12
Podziękował: 26 razy
Podziękowano: 73 razy